Saturday, June 24, 2017

UPTON GARAGE

«Χρυσή» θέση πάρκινγκ στο Χονγκ Κονγκ 664,000 δολαρίων

Η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο στα ακίνητα 
για 7η συνεχή χρονιά

Μια από τις ακριβότερες πόλεις στον κόσμο στα ακίνητα-κατά πολλούς η ακριβότερη-, το Χονγκ Χονγκ κρύβει απίστευτες ιστορίες που έχουν να κάνουν με τις τιμές των ακινήτων. Μια από τις πρόσφατες που είδε και το φως της δημοσιότητας είναι και η πώληση μιας θέσης πάρκινγκ έναντι του ποσού των 664,000 δολαρίων. Η είδηση είναι αληθινή. Αν το σκεφτούμε καλύτερα, με αυτά τα χρήματα θα αγοράζαμε ένα μικρό διαμέρισμα στο Upper West Side στη Νέα Υόρκη ή ένα τριών δωματίων σπίτι στο όμορφο Lincoln Park στο Σικάγο.
Στη Νέα Υόρκη μια καλή θέση πάρκινγκ μπορεί να κοστίσει μέχρι 280,000 δολάρια. Με άλλα λόγια το συγκεκριμένο πάρκινγκ στο Χονγκ Κονγκ είναι το πιο ακριβό στον κόσμο. Πρόσφατο δημοσίευμα του “Forbes” αναφέρεται στο Χονγκ Κονγκ ως την πιο ακριβή πόλη στον κόσμο στα ακίνητα για 7η συνεχή χρονιά. Υπάρχουν σπίτια που πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές και βρίσκουν αγοραστές.
Το συγκεκριμένο πάρκινγκ βρίσκεται μέσα στο υπόγειο γκαράζ ενός κτιρίου στο Upton, μιας πανάκριβης γειτονιάς στα βορειοδυτικά της πόλης. Τα διαμερίσματα δε σε αυτό το κτίριο κυμαίνονται μεταξύ 40 με 70 εκατομμύρια δολάρια. Οι τιμές των ακινήτων έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια λόγω των επενδύσεων που γίνονται, κυρίως από κινέζους κροίσους.
 

No comments:

Post a Comment