Tuesday, June 20, 2017

WATERLINE SQUARE'S THREE TOWERS

Το τριπλό γυάλινο θαύμα της Νέας Υόρκης

263 πολυτελείς κατοικίες σε τρεις αριστουργηματικούς γυάλινους πύργους


Κοσμογονικές αλλαγές σε επίπεδο κατασκευών συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Νέα Υόρκη, επενδύσεις 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα έχουν μεταμορφώσει εντελώς την πιο διάσημη μεγαλούπολη του κόσμου έως το 2035. Μεταξύ των νέων εντυπωσιακών projects και αυτή που θα παραδοθεί σχετικά σύντομα προς χρήση, η πολυδιαφημισμένη πλατεία Waterline, στο Upper West Side του Manhattan, πολύ κοντά στις όχθες του ποταμού Hudson. Ήδη μάλιστα έχει ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης των 263 πολυτελών κατοικιών στους τρεις αριστουργηματικούς γυάλινους πύργους της πλατείας, ο κάθε ένας από τους οποίους είναι δημιούργημα φημισμένων αρχιτεκτονικών γραφείων, όπως των Rafael Viñoly Architects, Richard Meier & Partners Architects και Kohn Pedersen Fox Associates.
Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα νέα έργα της Νέας Υόρκης και στα δεκάδες στρέμματα της έκτασης δημιουργούνται ήδη χώροι αναψυχής και πρασίνου υπό τη επίβλεψη του αρχιτέκτονα εξωτερικών χώρων Mathews Nielsen. Στην ουσία, στις όχθες του Hudson, σε δύο χρόνια, θα είναι έτοιμο ένα νέο καταπράσινο πάρκο με νερά, δέντρα, λουλούδια, παιδική χαρά, πολλά παγκάκια και χώρους χαλάρωσης, ενώ κατασκευάζεται και ένας τοίχος αναρρίχησης για τους λάτρεις του αθλήματος. Εσωτερικά, οι γυάλινοι πύργοι, θα έχουν δεκάδες χώρους αναψυχής και άθλησης, μεταξύ των οποίων πίστα για τους λάτρεις του σκέιτμπορντ, εσωτερικό γήπεδο τένις, πισίνες, παιδικές χαρές, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, ενώ οι πολυτελείς κατοικίες θα ξεκινούν από τον 20ο (και πάνω) όροφο κάθε κτηρίου, απολαμβάνοντας οι ένοικοι την απίστευτη θέα της πόλης και φυσικά του ποταμού Hudson.
Ο κάθε ένας από τους γυάλινους πύργους έχει τη δική του αρχιτεκτονική «ταυτότητα» και αν και από απόσταση μοιάζουν περίπου όμοιοι, οι διαφορές είναι αρκετά σημαντικές τόσο εξωτερικά όσο και στους εσωτερικούς τους χώρους. Παρ’ όλα αυτά, η κυρίαρχη αισθητικήείναι ίδια, με το γυαλί και το μέταλλο να κυριαρχούν παντού. Όλο το project είναι υπό την επίβλεψη του αρχιτεκτονικού γραφείου Hill West Architects, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τιμές για τα διαμερίσματα θα ξεκινούν από τα 2 εκατ. δολάρια.

No comments:

Post a Comment