Sunday, June 25, 2017

COMO THE HALKIN

Το ακριβοθώρητο 5άστερο «μυστικό» του Λονδίνου

Το ξενοδοχείο έκανε δώρο στην σύζυγο του ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στη Σιγκαπούρη

Σε μία από τις ακριβότερες -σε τιμές ακινήτων- περιοχές στον κόσμο, στο Δυτικό Λονδίνο, γνωστή και ως The Grosvenor Estate, είναι η Belgravia: Εντυπωσιακά κτήρια, κατοικίες διασήμων αλλά και ιστορικών προσώπων, πανάκριβα εστιατόρια και καταστήματα, το παλάτι του Buckingham στο βάθος, η συγκεκριμένη γειτονιά είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέτα της Αγγλικής πρωτεύουσας. Εδώ, σε ένα πρώην παραμελημένο γκαράζ αυτοκινήτων, ορθώνεται σήμερα ένα από τα πιο κομψά και πολυτελή ξενοδοχεία του Λονδίνου, το περίφημο COMO The Halkin.
Πρόκειται για το πνευματικό παιδί της Christina Ong, μιας πολύ επιτυχημένης επιχειρηματία και fashion icon από τη Σιγκαπούρη. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι η ονομασία COMO προέρχεται από τη φημισμένη ιταλική λίμνη, η Ong ονομάσε έτσι το ξενοδοχείο της από τα ακρωνύμια του ονόματός της και της κόρης της, Melissa Ong. H Christina απέκτησε το COMO The Halkin στα ’90s σαν «δώρο» από τον σύζυγο της και έναν από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στην Σιγκαπούρη, τον Ong Beng Seng και αποτέλεσε το ξεκίνημα μιας πολύ επιτυχημένης αλυσίδας σε όλο τον κόσμο, της COMO Group, με 13 πολυτελή resort.
Χτισμένο σε μία από τις πιο κεντρικές περιοχές του Λονδίνου, στην Belgravia, το ξενοδοχείο παρέχει πρωτίστως στους εύπορους πελάτες του άμεση και γρήγορη πρόσβαση σε φημισμένες τοποθεσίες και αξιοθέατα όπως τα Hyde Park, Knightsbridge, Sloan Street, στα θέατρα του Piccadilly και στα διάσημα εστιατόρια του Mayfair. Η τοποθεσία του, σε συνδυασμό με τους luxurious εσωτερικούς του χώρους, σχεδιασμένους από την ιταλική Laboratorio Associati, αναδεικνύουν το COMO σε απόλυτα ιδανικό προορισμό πολύ εύπορων επισκεπτών αλλά και επιχειρηματιών της πόλης.
Με 41 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 9 σουίτες, το ξενοδοχείο είναι χωρισμένο σε έξι κατηγορίες δωματίων, τα City Rooms, Garden Rooms, Halkin Rooms, Studio Suites, Belgravia Suites και COMO Suites, διακοσμημένα ανεξάρτητα, στην ίδια μίνιμαλ μεν αισθητική γραμμή και με μια ιταλική απλότητα που συγκλονίζει, αλλά με τη δική τους, αυτόνομη, σικ διακόσμηση. Τα πάντα εδώ είναι προσεγμένα στην εντέλεια, από τα ιταλικά χαλιά, τα απαλά λευκά χρώματα στους τοίχους, τα μεγάλα κρεβάτια με τα αιγυπτικά λινά έως τα ανατολίτικα έργα τέχνης, τα μοντέρνα γλυπτά, τα μαρμάρινα μπάνια και τα καλαίσθητα μπαλκόνια με το μικρό καθιστικό που περιλαμβάνουν κάποιες σουίτες.
Εκτός όμως από την υπερπολυτελή διαμονή, το COMO The Halkin φιλοξενεί και το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Ametsa with Arzak Instruction, με επικεφαλής σεφ τον 3άστερο Juan Mari Arzak και την κόρη του Elena Arzak.Επιπλεόν, στο COMO υπέρχει και ένα φημισμένο στο Λονδίνο bar, το Halkin, στέκι αρκετών επιχειρηματιών που αναζητούν «καταφύγιο» ηρεμίας και χαλάρωσης πριν επιστρέψουν στις πολύβουες επιχειρήσεις, ενώ τέλος αξίζει να σημειωθεί πως όλο το προσωπικό του COMO είναι ντυμένο με στολές σχεδιασμένες από τον Οίκο Armani.

No comments:

Post a Comment