Tuesday, June 20, 2017

MIAVANA, NOSY ANKAO, MADAGASCAR

Δεν υπάρχει άλλο τέτοιο Resort στη Γη!

14 πολυτελείς βίλες σε έναν παράδεισο που ο Ζακ Υβ Κουστώ λάτρεψε και έμεινε για μήνες

Βορειανατολικά της Μαδαγασκάρης, στο νοτιανατολικό άκρο της Αφρικής και στην άκρη του Ινδικού Ωκεανού, βρίσκεται ένα μαγικό σύμπλεγμα νησιών, νησίδων και υφάλων, το Nosy Ankao, που όταν το πρωτοεπισκέφτηκε ο Ζακ Υβ Κουστώ έμεινε εδώ για μήνες κάνοντας εξερευνήσεις και ντοκιμαντέρ και συμβάλλοντας και ο ίδιος στο να ανακηρυχθεί προστατευόμενη, κυρίως η βόρεια πλευρά του.
Παράλληλα, για περισσότερα από 25 χρόνια, o επιχειρηματίας και κυνηγός θησαυρών Jean Cristophe Peyre εξερευνούσε τα νερά του -ελάχιστα γνωστού μέχρι τότε- παραδείσου ως την εποχή που η εταιρεία Time + Tide, με τουριστικές δραστηριότητες στη Ζάμπια και τη Μαδαγασκάρη, επισκέφτηκε το Nosy Ankao και αποφάσισε να επενδύσει στο κυρίως νησί. Ο Peyre, έχοντας αναπτύξει ήδη ισχυρούς δεσμούς με τους κατοίκους και κυρίως τους ψαράδες της περιοχής, μεσολάβησε ώστε η Time + Tide να αγοράσει ένα σημαντικό κομμάτι του Nosy Ankao με την υποχρέωση παράλληλα να προστατευθεί με αυστηρούς όρους το εθνικό πάρκο αλλά και να εργαστούν πολλοί από τους ντόπιους στην τουριστική επένδυση.
Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα εντυπωσιακό resort, το Miavana, με 14 πολυτελείς βίλες, σε ένα  τοπίο απαράμμιλου φυσικού κάλλους και ιδιαίτερης περιβαντολογικής σημασίας, το οποίο είναι προσεγγίσιμο μόνο με ελικόπτερο. Έχοντας σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες Silvio Rech και Lesley Carstens, που δούλεψαν για 4 ολόκληρα χρόνια, οι βίλες είναι φτιαγμένες από πέτρες Μαδαγασκάρης, ένα ανοιχτό ροζ υλικό που μαζί με τα δεκάδες άλλα ορυκτά πετρώματα του νησιού (κυρίως τα ζαφείρια) θεωρούνται ως «εθνικός θησαυρός» της χώρας. Περιτριγυρισμένες από παραδεισένια τροπική βλάστηση, οι παραθαλάσσιες βίλες του Miavana διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, άνετα καθιστικά, κουζίνες με όλα τα κομφόρ και βέβαια σεφ που είναι πανέτοιμοι να εξυπηρετήσουν την κάθε στιγμή της ημέρας (και της νύχτας). Επιπλέον, όλο το συγκρότημα είναι εφοδιασμένο με τα πιο σύγχρονα συστήματα συλλογής ενέργειας από τον ήλιο, ενώ τίποτα ανακυκλώσιμο από το resort δεν πηγαίνει χαμένο.
To Miavana, τα καταλύματα του οποίου ξεκινούν σε τιμές από 2.500 δολάρια το άτομο, για τη βραδιά, απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που αναζητούν την περιπέτεια, έχοντας όμως όλες τις ανέσεις και την ασφάλεια που παρέχει ένα πολυτελές 5άστερο ξενοδοχείο. Η Time + Tide οργανώνει από την πρώτη στιγμή που πατάει το πόδι του ο επισκέπτης στο Nosy Ankao και ανάλογα με το οικονομικό πακέτο που έχει επιλέξει, τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσει, μεταξύ των οποίων, παρατήρηση σπάνιων πουλιών και λεμούριων, καταδύσεις στους κοραλλιογενείς υφάλους και στα πολλά ναυάγια της περιοχής, kite surfing, ταξίδια στη ζούγκλα της ενδοχώρας και πολλές άλλες συναρπαστικές περιπέτειες.
Το βράδυ βέβαια, ο ίδιος επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει όλες τις πολυτέλειες του resort που διαθέτει -μεταξύ άλλων- bar, εστιατόριο, χώρους για ρομαντικό δείπνο και βέβαια spa για χαλάρωση. Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι σημαντικό μέρος των εσόδων του Miavana διατίθεται σε περιβαντολογικές δράσεις για την προστασία του Nosy Ankao.

No comments:

Post a Comment