Sunday, September 4, 2016

Το Street Mode Festival επιστρέφει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


st-mode-skgΤρεις ημέρες γεμάτες με μουσικές συναυλίες, dj sets, επιδείξεις και διαγωνισμούς graffiti, street art, breaking, street dance, parkour, freerunning & bmx περιμένουν τους Θεσσαλονικείς στη μεγαλύτερη γιορτή δρόμου στην Ελλάδα, η οποία έρχεται σε λίγες μέρες στην πόλη.
street-mode-skgΑνανεωμένο και με πολλές εκπλήξεις έρχεται και φέτος για όγδοη συνεχόμενη φορά το Street Mode Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου, στην αποθήκη Γ’ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εκθέσεις, σεμινάρια, παιχνίδια, δράσεις για μικρά παιδιά, παράλληλα events και πολλές ακόμα εκπλήξεις συμπληρώνουντo φετινό παζλ του φεστιβάλ σε μία διοργάνωση που έρχεται να «ταράξει» τους Θεσσαλονικείς.
Πως ξεκίνησε
Η αρχή για το Street Mode Festival δόθηκε από την πλατεία της Θέρμης, η οποία φιλοξένησε το φεστιβάλ τα πέντε πρώτα χρόνια. Η μεγάλη προσέλευση και το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων γιατο Street Mode Festival οδήγησε στην αναζήτηση ενός μεγαλύτερου χώρου για την διοργάνωση και αυτός βρέθηκε στην αποθήκη Γ’, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
«Ήταν μία ιδέα για να κάνουμε ένα φεστιβάλ στη Θέρμη για τη δική μας κουλτούρα. Στην αρχή δεν βλέπαμε το φεστιβάλ όπως είναι τώρα, ήταν πολύ πιο απλό και μικρό. Όταν ξεκίνησε ήταν ένα φεστιβάλ με γκράφιτι, με skate και με μία συναυλία», ανέφερε στο thestival.gr o ένας εκ των διοργανωτών του Street Mode Festival, Γιάννης Ευσταθίου.
«Αρχικά, δεν είχαμε έσοδα, ο καθένας έβαζε ότι είχε. Ήταν μία εκδήλωση με την ιδέα να καταλάβουμε ένα δημόσιο χώρο και να κάνουμε την δική μας γιορτή», πρόσθεσε.
Μουσικές συναυλίες και ένα μοναδικό Band Contest
Στη φετινή μουσική σκηνή θα βρεθούν οι Alpha Blondy & The Solar System, The Original Sugar Hill Gang, Γιάννης Αγγελάκας και οι 100 °C, NightStalker, Ημισκούμπρια, Vodka Juniors, 1000 Mods, Εισβολέας & Tedd’s, 63 High, Bad Movies, Ταφ Λάθος, Στίχοιμα, Χατζηφραγκέτα, Tuber, Naxatras, Κακό Συναπάντημα Soundsystem, ενώ ένα μοναδικό Band Contest μεταξύ νέων καλλιτεχνών περιμένει τους επισκέπτες.
Οι εκπλήξεις στο 8o Street Mode Festival!
Νέες εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες στο φετινό Street Mode Festival. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί χορευτικός διαγωνισμός, All Style Female Battle με γυναικείες συμμετοχές, ο οποίος θα αποτελείται από διάφορα είδη χορού. Ο χορευτικός διαγωνισμός που αναδεικνύει τον καλύτερο της χρονιάς πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ωστόσο η γυναικεία συμμετοχή είναικάτι καινούργιο φέτος.
Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός parkour, οι νικητές του οποίου θα μπαίνουν στα προκριματικά του παγκόσμιου πρωταθλήματος freerunning, Red Bull Art of Motion στη Σαντορίνη.
Παράλληλα, την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα Sundaymarket, μία κυριακάτικη αγορά, θα έχουν οι Θεσσαλονικείς στις 4 Σεπτεμβρίου. Στην μικρή αγορά θα μπορέσουν να προμηθευτούν χειροποίητα προιόντα και πράγματα από δεύτερο χέρι, κασέτες και βινύλια από μικροπωλητές του δρόμου.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές η προσέλευση στο 8o Street Mode Festival θα είναι μεγαλύτερη από πέρσι, ενώ οι ίδιοι ελπίζουν σε μία διοργάνωση στην οποία ο χώρος στην αποθήκη Γ’ στο λιμάνι δεν θα είναι αρκετός για να τους φιλοξενήσει όλους!
Παρουσιάζουν οι Γιώργος Μαυρίδης και Γιώργος Λέντζας!
Εισιτήρια προπωλούνται ήδη ηλεκτρονικά στο viva.gr, αλλά και στα Public, Ianos, MediaMarkt, SevenSpots, TicketHouse, Tattooligans, RoverBar, TheNephilim.
Εισιτήριο ημέρας: 10 ευρώ · Εισιτήριο 2ημέρου: 15 ευρώ · Εισιτήριο 3ημέρου: 20 ευρώ.
Turn yourself on Street Mode!
Info:
Street Mode Festival
WEB SITE: www.streetmode.gr
FACEBOOK PAGE: www.facebook.com/streetmodefestival
FACEBOOK EVENT: www.facebook.com/events/868871733218625
INSTAGRAM PAGE: www.instagram.com/street_mode_festival
YOUTUBE CHANNEL:www.youtube.com/streetmodeGR

No comments:

Post a Comment