Tuesday, July 19, 2016


  • toumba_5+1_420x350p.jpg
  • toumba_5+1_420x350p.jpg
  • toumba_5+1_420x350p.jpg
Το biscotto.gr, γυρίζει τη Θεσσαλονίκη, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και παρουσιάζει εναλλακτικούς προορισμούς που θα σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι εκτός, ακόμα και αν βρίσκεσαι… εντός!

Επιμέλεια: Ευθύμης Κάλφας, Κατερίνα Ευσταθιάδου

Πάμε Τούμπα;
Για πολλούς είναι η «άνω» και η «κάτω», για μερικούς θεωρείται μια περιοχή αναξιοποίητη ενώ σχεδόν για όλους χαρακτηρίζεται ως ο ΝΑΟΣ. Είτε είσαι ΠΑΟΚ, είτε όχι, οφείλεις να παραδεχτείς ότι η Τούμπα είναι μια από τις πιο γνωστές περιοχές της Θεσσαλονίκης την οποία έχεις επισκεφτεί έστω και μια φορά στη ζωή σου.

Εντάξει, εκ πρώτης όψεως και χωρίς να της δώσεις μια ευκαιρία, δε σου λέει και πολλά. Αν συνεχίζεις να διαβάσεις όμως αυτές τις γραμμές θα διαπιστώσεις και εσύ ότι στην Τούμπα κάθε μέρα συμβαίνουν ωραία πράγματα.

Αν εξαιρέσεις τις επιλογές για έξοδο που θα σου παρουσιάσουμε παρακάτω, στην Τούμπα μπορείς να ζήσεις πολλές και, ταυτόχρονα φυσικές εμπειρίες. Όπως ο λόφος της Τούμπας στη Λαμπράκη, από οπου μπορείς να απολαύσεις ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα στις πολύ αρχές της Τούμπας που ελάχιστοι γνωρίζουν. Ή το πάρκο στον Άγιο Θεράποντα στο οποίο μαζεύονται οι 65+ της περιοχής σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Τέλος, θυμήσου να ρωτήσεις τους κατοίκους για εκείνο το ρέμα της Τούμπας το οποίο μπορεί να σε οδηγήσει μέχρι την Κρήνη. Ναι! Καλά διάβασες. Ένα μονοπάτι το οποίο διασχίζει δεκάδες πεύκα και λουλούδια και που καταλήγει στην άλλη πλευρά της πόλης. Μόνο πρόσεχε μη μας πάρουν πολλοί χαμπάρι. Είναι μυστικό…

 Η διασκέδαση στην Τούμπα δεν έχει να ζηλέψει κάτι από αυτήν των υπόλοιπων περιοχών.

Τι εννοούμε:

Fingers
Xειροποίητα burgers με φρέσκο κιμά Σερρών, το πιο τραγάνό χειροποίητο fried crispy chicken της πόλης από κοτόπουλο Χαλκιδικής, απίστευτες προσφορές και συνδυασμοί γεύσεων. Ακόμη να πατήσετε κλικ ΕΔΩ;


Quarter

Ένα καφέ-bar με προσωπικότητα στην Ανατολικής Θράκης που σου δίνει πολλούς λόγους να το κάνεις στέκι σου. Περισσότερα ΕΔΩ.

Papillon
Καλαίσθητο, ψαγμένο, ιδανικό για όλες τις ώρες της μέρας με ποιοτικό service, απίθανες γεύσεις και υπέρχοχα cocktails και ποτά. Σε μια από τις ομορφότερες αστικές γωνίες της πόλης. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.


Veranda Η κατάλληλη επιλογή για να απολαύσεις ωραίες μουσικές, προσεγμένα ροφήματα, ποτά και finger food με ένα αεράκι που θα σε δροσίζει εκεί που δεν το περιμένεις στο πιο ψαγμένο μπαλκόνι της περιοχής. Μάθετέ τα όλα ΕΔΩ.


Ψαρού
Φρέσκο ψάρι, τσιπουράκια, εκλεκτοί μεζέδες, ποικιλία προτάσεων και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον φιλικό, με parking και παιδότοπο για να είστε ξένοιαστοι. Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ.


Γατίδης Fresh (Τούμπα)Περισσότερα από 50 είδη ψωμιού, αρτοπαρασκευάσματα, πίτες, σφολιατοειδή, βουτήματα, γλυκά, τούρτες, κέικ, κεράσματα, φρέσκα σάντουιτς, παγωτά. Δεν έχει τελειωμό η λίστα της ποιότητας και παράδοσης του συγκεκριμένου αρτοζαχαροπλαστείου. Δείτε το ΕΔΩ.

No comments:

Post a Comment