Wednesday, July 27, 2016

Εκατομμύρια ρώσοι τηλεθεατές θα μυηθούν στα «μυστικά» της Μακεδονίας
Η δημοφιλής εκπομπή «V gosti.ru» επισκέφθηκε την Ελλάδα και τράβηξε πλάνα από τη Θεσσαλονίκη αλλά και τις γύρω περιοχές
Στα «μυστικά» της Μακεδονίας, όπως αυτά αποτυπώνονται στη μυθολογία, τους θρύλους και τους αρχαίους ήρωές της, θα μυηθούν περίπου 220 εκατομμύρια τηλεθεατές στη Ρωσία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), μέσα από τα πλάνα της δημοφιλούς εκπομπής «V gosti.ru», που προβάλλεται σε κυριακάτικη τηλεοπτική prime time ζώνη. Τα πλάνα τραβήχτηκαν με «ορμητήριο» τη Θεσσαλονίκη, από τα μέλη τηλεοπτικού συνεργείου του ρωσικού ομοσπονδιακού καναλιού «Channel 1 TV».
Πρόκειται για πρωτοβουλία, η οποία ολοκληρώθηκε την άνοιξη, στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip), που είχε στόχο την προβολή, όχι μόνο του χθες και των αρχαίων μύθων της Μακεδονίας, αλλά και της καθημερινής ζωής και των πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Βόρεια Ελλάδα, του φυσικού κάλλους της περιοχής, του σύγχρονου τρόπου ζωής των κατοίκων, καθώς και των δραστηριοτήτων που προσφέρει ο προορισμός για τους επισκέπτες του.
Το press trip πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έτους Ρωσίας-Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ, με την αρωγή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), ώστε να προταθεί η περιοχή ως τουριστικός προορισμός σε εκατομμύρια Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.
Ήδη, το μεγάλο ρωσικό ομοσπονδιακό κανάλι «Channel 1 TV» έχει αρχίσει να προβάλλει ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα, στο οποίο έχει εντάξει τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές (Βεργίνα, Χαλκιδική, Πιερία, Μετέωρα).
Επιπλέον, κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο πραγματοποιήθηκαν άλλα δύο fam trips που διοργανώθηκαν από τον ΕΟΤ και υποστηρίχθηκαν από την ΕΞΘ. Το πρώτο αφορούσε τέσσερις τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους του TEZ TOUR, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν μέσα στην πόλη και να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της, ενώ στο δεύτερο συμμετείχαν δύο εκπρόσωποι του Coral Travel, οι οποίοι, μάλιστα, επισκέφθηκαν και γειτονικές περιοχές.
Στο τέλος Ιουνίου, δε, και πάντα στο πλαίσιο του έτους Ρωσίας-Ελλάδας, τρεις Ρώσοι bloggers ταξίδεψαν για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τον προορισμό, ώστε να τον προτείνουν ακόμη πιο ολοκληρωμένα για διακοπές στους χιλιάδες διαδικτυακούς φίλους τους.

No comments:

Post a Comment