Friday, July 22, 2016



Λήμνος: Το νησί του Ηφαίστου

Η Λήμνος ή αλλιώς το νησί του Ηφαίστου που ονομάστηκε έτσι από τους ντόπιους γιατί σύμφωνα με τους μύθους εκεί έπεσε ο θεός της φωτιάς όταν διώχτηκε από τον Όλυμπο, είναι ένα από τα μέρη που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς.
Θα εντυπωσιαστείς από τις ατελείωτες ακτές της και αν σου αρέσουν οι ήρεμες διακοπές σίγουρα θα την λατρέψεις και να την επιλέγεις κάθε καλοκαίρι για τις διακοπές σου.
Το νησί αυτό έχει να σου προσφέρει μοναδικά φυσικά τοπία, όπως είναι οι υγρότοποι της Χορταρόλιμνης, της Αλυκής, της μεγαλύτερης φυσικής αλυκής στην Ελλάδα και της Ασπρόλιμνης που θεωρούνται από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της χώρας μας και οι αμμοθίνες ένα εντυπωσιακό φαινόμενο αμμόλοφων, που καλύπτουν μία έκταση 70 στρεμμάτων.
Διαθέτει επίσης αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους όπως αυτός της Ηφαιστείας που υπήρξε η κυριότερη πόλη της Λήμνου στους Κλασικούς Χρόνους και μουσεία με το πιο εντυπωσιακό αυτό της Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας, όπου θα δεις τον εξοπλισμό των δυτών, σκάφανδρα, εργαλεία και αντικείμενα που περισυνέλεξαν οι σφουγγαράδες από τα βάθη της θάλασσας.
lhmnos1
lhmnos2
lhmnos3
lhmnos5
lhmnos6
IF

No comments:

Post a Comment