Wednesday, July 20, 2016

ΝΕΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟ 'ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ'

Η νέα άφιξη στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης ονομάζεται Dome Real Cuisine και το ανακαλύψαμε σε ένα νέο χώρο-έκπληξη στο ξενοδοχείο Nikopolis
Η περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης φαίνεται πως εξελίσσεται σε hot spot για τους λάτρεις του καλού φαγητού, με εστιατόρια τα οποία φιλοξενούνται σε απόκρυφα και απρόσμενα μέρη.
Η νέα άφιξη στην περιοχή ονομάζεται Dome Real Cuisine, το ανακαλύψαμε σε ένα νέο χώρο-έκπληξη στο ξενοδοχείο Nikopolis, ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο τέλος Ιουλίου.
Το νέο premium εστιατόριο εισάγει ένα νέο concept στο γαστριμαργικό χάρτη της Θεσσαλονίκης στοχεύοντας να προσφέρει, όπως δηλώνει και το όνομά του, πραγματικές γευστικές εμπειρίες χωρίς στοιχεία επιτήδευσης. Η φιλοσοφία της πραγματικής κουζίνα είναι κυρίαρχη παντού: από τον μαντεμένιο φούρνο με κάρβουνο και το ξηραντήριο για τα κρέατα μέχρι τα βιολογικά λαχανικά, που καλλιεργούνται στο διπλανό λαχανόκηπο του Nikopolis.

Η περιγραφή της ιεροτελεστίας του ψησίματος των κρεάτων, που αποτελούν τη βάση του μενού, από τον σεφ Στέφανο Σταμίδη μας ανοίγει την όρεξη. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δοκιμάσουμε τα κρέατα ξηρής ωρίμανσης ψημένα σε δυνατή θερμοκρασία στον μαντεμένιο φούρνο Bertha διατηρώντας όλες τις γεύσεις και τα αρώματά τους.  Στα δυνατά σημεία του νέου εστιατορίου και η διευρυμένη κάβα κρασιών από την Ελλάδα, με έμφαση σε σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, αλλά και το εξωτερικό.
Το concept της πραγματικής κουζίνας αναδεικνύεται και από τον χώρο του εστιατορίου.  Ο θόλος που έδωσε το όνομά του στο Dome Real Cuisine αποτελεί σημείο αναφοράς και πηγή φυσικού φωτισμού. Η παρουσία του ενισχύεται μέσα από την εικαστική παρέμβαση της βάσης και της επιφάνειάς του. Το εστιατόριο εκτείνεται προς την τεράστια πισίνα του ξενοδοχείου Nikopolis με ένα στεγασμένο εξωτερικό χώρο, ενώ η ανάπτυξή του σε δύο επίπεδα επιτρέπει την ανεμπόδιστη θέα.
Ο αρχιτέκτονας Άκις Μπογδάνος επέλεξε να ντύσει το Dome Real Cuisine να αναδείξει τις διαφορετικές γεωμετρίες του χώρου μέσα από υλικά. Μάρμαρο, ξύλο, φυσικός λίθος και μπρούτζος αναδεικνύουν τις χαράξεις και τους όγκους ενός ιδιότυπου collage.
Από το εστιατόριο δεν θα μπορούσε να λείπει το στοιχείο του νερού, που χαρακτηρίζει όλο το ξενοδοχείο Nikopolis. Στο Dome Real Cuisine το νερό είναι παρόν σε δύο εντυπωσιακές εγκαταστάσεις-πορτρέτα σε μεγάλες διαστάσεις από τον Περικλή Πηλείδη με θέμα τον καταιονισμό.

Και ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο: Το ιδιαίτερο χρώμα που δίνουν στο χώρο του εστιατορίου οι πινελιές των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους Γιάννη Φωκά.





No comments:

Post a Comment