Monday, July 25, 2016

ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ Η ΠΙΕΡΙΑ

 

Το στοίχημα των νέων... αγορών επιχειρεί να κερδίσει η Πιερία μέσα από μια σειρά στοχευμένων δράσεων σε μια προσπάθεια να πείσει όλο και περισσότερους Ευρωπαίους που δεν ήταν... παραδοσιακοί τουρίστες της να την επισκεφτούν.
Σύμφωνα με τον ειδικό συνεργάτη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, Βασίλη Δήμου ο οποίος μίλησε στο ka-business.gr «πρόκειται για μια προσπάθεια των τελευταίων χρόνων η οποία αποδίδει καρπούς».  «Η περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για να κερδίσει το στοίχημα έχει οργανώσει πολλές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα συμμετέχουμε σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού μεμονωμένα, ενώ ήδη έχουμε διοργανώσει δέκα επισκέψεις ξένων δημοσιογράφων στην περιοχή για να δουν την ομορφιά του τόπου μας» συμπληρώνει.
Από την πλευρά της η Σοφία Μαυρίδου αναφέρει στο ka-business.gr πως: «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια πέρα από δράσεις αγροτουριστικές να κάνουμε γνωστή την Πιερία σε όλο τον κόσμο. Επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε περιοχές στις οποίες το τουριστικό μας προϊόν δεν ήταν γνωστό. Θέλουμε η Πιερία να αποκτήσει την υπόσταση και την ταυτότητα που της αντιστοιχεί». Η ίδια συμπληρώνει πως: «τα αποτελέσματα είναι απτά».
Έτσι, εκτός από τους Βαλκάνιους (Σέρβοι, Βούλγαροι, Σκοπιανοί) και τους Γερμανούς που επισκέπτονταν τον νομό Πιερίας, τα τελευταία δυο χρόνια κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι, Πολωνοί, ενώ υπάρχουν επισκέπτες από το Ισραήλ, την Αυστρία και Ισπανία.
Σύμφωνα με τον κ. Δήμου οι νέοι μη παραδοσιακοί επισκέπτες του νομού αγγίζουν φέτος το 10% του συνολικού αριθμού των τουριστών της Πιερίας, η οποία έχει «χτυπήσει» κόκκινο αφού η πληρότητα αγγίζει το 100%. Σημειώνεται πως οι τουρίστες στην περιοχή δεν «κλείνουν» διακοπές all inclusive, μια τακτική την οποία σε αντίθεση με τους επιχειρηματίες της Χαλκιδικής δεν εφαρμόζουν οι Κατερινιώτες. «Πακέτα all inclusive δύσκολα θα βρει κανείς. Οι περισσότεροι είναι ντόπιοι επιχειρηματίες και θέλουν να βοηθήσουν και τους άλλους συναδέλφους τους» λέει ο κ. Δήμος.
Όπως υποστηρίζουν επίσης στο ka-business.gr τουριστικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, η Πιερία είναι ένας χώρος που εκτός από... ήλιο και θάλασσα προσφέρει και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. «Στην περιοχή κανείς μπορεί να κάνει περίπατο στον Όλυμπο, να ανακαλύψει και να δει τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, να προσκυνήσει κάποιο από τα πολλά θρησκευτικά μνημεία που διαθέτουμε, να παρακολουθήσει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και πολλά άλλα» ισχυρίζονται.

No comments:

Post a Comment