Monday, July 25, 2016

ΓΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τηλεοπτικά γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη  πραγματοποιεί από σήμερα και μέχρι τις 31 Ιουλίου το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC2 με την υποστήριξη του ΕΟΤ, στο πλαίσιο του στρατηγικής επιλογής του Οργανισμού για την ανάδειξη δημοφιλών αλλά και λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών στο εξωτερικό, μέσα από τη βιομηχανία του θεάματος.
Tα γυρίσματα του BBC2 αφορούν στην παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς του διάσημου Bρετανού σεφ και τηλεπαρουσιαστή Rick Stein «Rick Stein’s Long Weekends» διάρκειας μίας ώρας, η οποία θα παρουσιάζει την πόλη της Θεσσαλονίκης ως ιδανικό προορισμό τουρισμού πόλεων, καθώς και τόπο γαστρονομικού και πολιτισμικού τουρισμού. Ανάλογα θα παρουσιαστεί και η περιοχή της Ημαθίας. Οι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που παρουσιάζονται στην σειρά, είναι: Κοπεγχάγη, Παλέρμο, Μπολόνια, Ρέικιαβικ, Βερολίνο, Βιέννη κ.α.
Την εκπομπή παρακολουθούν περί τα έξι εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως. Απευθύνεται σε λάτρεις του φαγητού οι οποίοι αναζητούν ιδέες ολιγοήμερων διακοπών σε ευρωπαϊκές πόλεις. Θα εστιάζει στη γαστρονομική παράδοση της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών αυτής περιοχών, όπως η Ημαθία, καθώς και στα ιδιαίτερα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα των εν λόγω περιοχών.
Σύμφωνα με το olivemagazine.gr, το συνεργείο του BBC μαζί με τον ίδιο τον Rick Stein, ο οποίος χαρακτήρισε στα social media τη Θεσσαλονίκη ως “μια υπέροχη πόλη φαγητού”, θα αρχίσουν από σήμερα τις γαστρονομικές επισκέψεις και τα γυρίσματα σε όλα τα ταβερνάκια, τα εστιατόρια και τα μαγαζιά που τους ενθουσίασαν στην πόλη, από την μπουγατσερί του Μπαντή και το ουζερί “Τομπουρλίκα”, μέχρι “Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου” και το “Σέμπρικο”. Εκτός από τον ΕΟΤ, την δράση υποστηρίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ της πόλης.
Οι επισκέψεις του συνεργείου θα συνεχιστούν και στο Δέλτα του Αξιού για γευσιγνωσία και μαγειρική μυδιών, αλλά και στην κοντινή Νάουσα, προβάλλοντας τόσο τα ροδάκινά της όσο και ντόπιες συνταγές.


No comments:

Post a Comment