Thursday, July 21, 2016

 αυθεντικό μαροκινό χαμάμ  άνοιξε φέτος στη Μύκονο! 


Μπηκαμε πρωτοι στο ολοκαινουριο αυθεντικο μαροκινο χαμαμ που ανοιξε φετος στη Μυκονο! (photos)

H µαγεία των αυθεντικών µαροκινών χαµάµ αναβιώνει στο ολοκαίνουριο Nefes Spa & Bath, ενώ σε συνδυασµό µε τις κορυφαίες υπηρεσίες του αναδεικνύεται σε µια must live εµπειρία!
Από τον Γιώργο Παπαχατζή Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου
Nefes Spa & Bath Reception
Tο πρώτο µαροκινό χαµάµ της Μυκόνου είναι γεγονός µε την υπογραφή του Nefes Spa & Bath, που άνοιξε τον Ιούνιο, 3΄ από τη Χώρα, κάτω από τη στέγη του επίσης ολοκαίνουριου My Mall! Εκεί όπου η Ανατολή συναντά την ενέργεια των Κυκλάδων, οι ντελικάτες νότες από αιθέρια έλαια σαγηνεύουν τις αισθήσεις και η απόλαυση της ευεξίας και χαλάρωσης κλείνει το µάτι στους λάτρεις του ευ ζην.
_DSC2341

_DSC2155
Η µύηση στο αυθεντικό µαροκινό χαµάµ ξεκινά µε αποτοξίνωση µε αρωµατικό ατµό, συνεχίζει µε παραδοσιακή απολέπιση µε το γάντι kassa και µπάνιο/λούσιµο και ενυδάτωση πάνω στο ζεστό µάρµαρο! Η «ιεροτελεστία» συνεχίζεται µε κάποια από τις θεραπείες οµορφιάς και αναζωογόνησης (για πρόσωπο και σώµα) ή µε ένα από τα προσφερόµενα συνδυαστικά πακέτα, όπως το hangover ritual ή το Greek orange after sun intense body repair αλλά και το Oriental, Ayurveda και Polynesian massage από άρτια εκπαιδευµένους θεραπευτές και σύµφωνα µε τα πρωτόκολλα που υπαγορεύουν οι εταιρείες µε τις οποίες συνεργάζεται το Nefes (την ελβετική Valmont και τη γαλλική Cinq Mondes).
_DSC2324
Η τελετουργία ολοκληρώνεται στο χώρο χαλάρωσης µε ένα δροσερό τσάι! Tip: H διάθεση των καλλυντικών Valmont, Cinq Mondes και αρωµάτων Montale και Amouage! Καθηµερινά 10:00-22:00.
_DSC2256
My Mall, Βρύση, Τ. 22890 22967, www.nefes-spa-mykonos.com

Μαρία Σιταρά
Η καινοτόµος επιχειρηµατίας, που σύστησε στη Μύκονο το πρώτο upper class spa µε µαροκινό χαµάµ, µοιράζεται µαζί µας τη δική της ζεν εµπειρία!
_DSC2426
Πώς αποφασίσατε να συστήσετε κάτι που οµολογουµένως έλειπε από τον «µυκονιάτικο χάρτη»;
Η απόφαση πέρασε από πολλά κύµατα, αλλά το πιο σηµαντικό στοιχείο ήταν η διάθεσή µου να προσφέρω κάτι που έλειπε, το οποίο υπάρχει σε πολλές πόλεις του εξωτερικού. Η ιδέα του day spa δεν είναι τόσο διαδεδοµένη στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο ο συνδυασµός του µασάζ µε το χαµάµ σε ένα κυκλαδίτικο περιβάλλον, που νοµίζω ότι ταιριάζουν στο κοσµοπολίτικο νησί της Μυκόνου.
Τι είναι αυτό που καθιστά το Nefes µια πολλά υποσχόµενη και ξεχωριστή εµπειρία;
Εκτός από το µαροκινό χαµάµ, το οποίο αποτελεί µια διαφορετική πρόταση, αυτό που κάνει την εµπειρία µοναδική είναι και η ποιότητα των υπηρεσιών. Οι άρτια εκπαιδευµένοι θεραπευτές, οι οποίοι χρησιµοποιούν τα αυθεντικά πρωτόκολλα των εταιρειών που συνεργαζόµαστε, εγγυώνται την πιο ονειρεµένη εµπειρία.
H πρωτοπορία είναι γένους θηλυκού;
Η πρωτοπορία δεν έχει φύλο! Έχει να κάνει µε το όραµα και τη θέληση να προσφέρεις κάτι διαφορετικό, κάτι µοναδικό. Έχει να κάνει όµως και µε τη χρονική στιγµή και τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου. Όταν όλα αυτά συνδυαστούν, τότε η πρωτοποριακή ιδέα γίνεται πραγµατικότητα.
Τι σηµαίνει η Μύκονος για εσάς; 
Αγαπώ το νησί αυτό για τη ζωντάνια, τη νεανικότητά του, αλλά περισσότερα απ’ όλα γιατί πιστεύω ότι έχει µια µοναδική ενέργεια που λίγα µέρη στον κόσµο έχουν. Μετά από πολλά χρόνια που το επισκέπτοµαι, έχω αποκτήσει πολύ καλούς φίλους Μυκονιάτες που αγαπώ πολύ. Το νησί έχει δεθεί µε τους ανθρώπους αυτούς και είναι ο συνδυασµός του τόπου και των ανθρώπων που µε κάνουν να αισθάνοµαι τόσο οικεία και µοναδικά όταν είµαι εδώ.
Μια εξέλιξη που δεν θα θέλατε να γνωρίσει ποτέ το νησί;
Να χάσει τον νεανικό τουρισµό που δίνει παλµό και ζωντάνια στο νησί. Ειναι πολύ σηµαντικό να συνεχίσουµε να προσκαλούµε τους νέους στη Μύκονο και να διατηρήσουµε έτσι την ενέργειά της!

No comments:

Post a Comment