Sunday, July 24, 2016

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Mπορεί η σεζόν να έχει ξεκινήσει εδώ και δυόμιση μήνες με αμφίρροπα αποτελέσματα, και τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου για την πληρότητα των ξενοδοχείων Αθήνας - Αττικής (σύμφωνα πάντα με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών -Αττικής και Αργοσαρωνικού) να δείχνουν πτώση από 1.8 έως 6.5%, αλλά ο ξενοδοχειακός πυρετός στην Αθήνα καλά κρατεί με εγκαίνια νέων μονάδων και πωλήσεις μερικών εκ των σημαντικότερων ξενοδοχειακών μονάδων της Αττικής να μπαίνουν στην τελική ευθεία.
met34
H είσοδος του ξενοδοχείου Met34
Οι νέες (συχνά αθόρυβες αφίξεις) 
Στις αρχές Απριλίου άνοιξε μάλλον αθόρυβα στον πεζόδρομο της Πετράκη (ο πεζοδρομημένος δρόμος μεταξύ της οδών Ερμού και Μητροπόλεως) από την 48hotels – την εταιρία πίσω από το ξενοδοχείο Ochre and Brown στου Ψυρρή. 
Πρόκειται για boutique hotel 7 δωματίων που απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες και μάλλον «χτυπά» και μια αγορά που ανήκε παραδοσιακά στην Airbnb, καθώς πολλά δωμάτια έχουν μέσα και κουζίνα και φτάνουν τα 77 τ.μ. 
Ανά πάσα στιγμή, αναμένεται να ανοίξει επιτέλους και το Electra Metropolis ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο 5 αστέρων και 223 δωματίων. Αξίζει να αναφερθεί ότι το οίκημα που βρίσκεται Μητροπόλεως και Βουλής ήταν χρόνια αφημένο στην τύχη του ανήκε στην Εκκλησία της Ελλάδος. Το ξενοδοχείο θα ανήκει στην ίδια εταιρία που εκμεταλλεύεται τα ξενοδοχεία Electra Palace και Athens Gate.
hilton
Η πισίνα του Ηilton
Oι Πωλήσεις: Ποιος θα πάρει το Ηilton; Στην τελική ευθεία ο Αστέρας
Πάνω από τέσσερις προτάσεις (η προθεσμία εξέπνευσε χθες 22/7) έχουν κατατεθεί για την εξαγορά του «φιλέτου» των Αθηναϊκών ξενοδοχείων από την ιδιοκτήτρια Alpha BankΤο Hilton είναι ένα από τα εμβληματικότερα ξενοδοχεία της Αθήνας- καθώς συνδυάζει μοναδικά στοιχεία: ιδανική κεντρική τοποθεσία, σχετικά πρόσφατη ανακαίνιση (ανακαινίστηκε ριζικά πριν τους Ολυμπιακούς), καθώς και 506 δωμάτια και 22 αίθουσες συνεδρίων
Η αγορά θα πρέπει να ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα καθώς στο τέλος του 2016 λήγει η σύμβαση του ξενοδοχείου με το brand Ηilton
Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους επίδοξους αγοραστές βρίσκεται ο Όμιλος Κωσταντακόπουλου (ιδιοκτήτες της ΤEMES- Costa Navarino ), η τουρκική Dogus καθώς και ο Ομίλος Δασκαλαντωνάκη που συνεργάζεται στην συγκεκριμένη πρόταση με την Αμερικάνικη Lοne Star. 
asteras
Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία μπαίνει και η πώληση του Αστέρα. Η πώληση στην Αpollo Investments Hold Co θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι για 400 εκ. ευρώ.
ledra athens
Η πισίνα του ξενοδοχείου Ledra Mariott 
Athens Ledra τιμή εκκίνησης τα 47 εκ ευρώ 
Το brand της Μariott χάθηκε πριν από δυόμισι χρόνια, ενώ το ξενοδοχείο έβαλε λουκέτο τον Ιούνιο με τους εργαζόμενους να απαιτούν τα δεδουλευμένα μηνών. 
Ο πρώτος πλειστηριασμός ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του ΕΠΑΜ (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο). Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής πάντως η διαδικασία του πλειστηριασμού για το ξενοδοχείο θα επαναληφθεί το Σεπτέμβριο με τιμή εκκινησης τα 47 εκ. ευρώ.

No comments:

Post a Comment