Friday, July 29, 2016


Σε αυτό το εστιατόριο στη Μύκονο, το φαγητό θα σου μείνει αξέχαστο!


Σε αυτο το εστιατοριο στη Μυκονο, το φαγητο θα σου μεινει αξεχαστο!(photos)

Όταν η γαστρονοµική παράδοση της Μυκόνου σµίγει µε το δηµιουργικό ταλέντο και την έµπνευση του Παναγιώτη Μενάρδου, τότε όλοι κάνουµε… M-eating σε ένα από τα πιο δηµοφιλή εστιατόρια του νησιού!

meating
Έκανε την εµφάνισή του πριν από 5 χρόνια και αµέσως έδειξε τις… διαθέσεις του να κάνει την ανατροπή στο γαστρονοµικό χάρτη του νησιού! Και τα κατάφερε, αφού το Μ-eating στο πολύβουο σοκάκι της Καλογερά (µια ανάσα από την Alpha Bank) αποτελεί την τέλεια σύµπραξη της αυθεντικής µεσογειακής κουζίνας µε µια δηµιουργική εξέλιξη, σε ένα µενού-ωδή στα τοπικά υλικά!
meating
Στο ιστορικό µυκονιάτικο σπίτι µε την υπερυψωµένη αυλή, το νησιώτικο touch και το classic ύφος, µας υποδέχεται ο ιδιοκτήτης και chef Παναγιώτης Μενάρδος και η οµάδα του, ενώ ρίχνοντας µια κλεφτή µατιά στην κουζίνα γίνεται αµέσως αντιληπτή η αθεράπευτη αδυναµία του στις ντόπιες πρώτες ύλες µικρών παραγωγών, που µετουσιώνονται σε πιάτα µε έντονο «άρωµα» µυκονιάτικης παράδοσης. Από την κάρτα του, την οποία φέτος βρίσκουµε ιδιαιτέρως ανανεωµένη, δεν λείπουν οι διαχρονικές αξίες, όπως η κρεµµυδόπιτα και η µελόπιτα, ενώ οι νέες εµπνεύσεις αλλά και το φινετσάτο food styling αποσπούν τις καλύτερες κριτικές!
meatingΤι να πρωτοπεί κανείς για το καπνισµένο ορτύκι µε αγριοκαρυδιά, για το φρέσκο ραβιόλι γεµιστό µε κοκκινιστό φιλέτο µοσχαριού και κατσικίσιο τυρί ή για το φρέσκο φιλέτο ψαριού µε σάλτσα µυκονιάτικου σαβόρε αλλά και για τα θεϊκά επιδόρπια, όπως τη µοντέρνα εκδοχή του αµυγδαλωτού σε… αποδοµηµένη µορφή!
meating
Η έµφαση στους ντόπιους θησαυρούς συνεχίζεται και στη wine list που απαρτίζεται αποκλειστικά από ελληνικές ετικέτες, ενώ φέτος πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η cocktail list, µε εξαιρετικές signature επιλογές που συνοδεύουν ιδανικά τα πιάτα! Ενδείκνυται η κράτηση. Kαθηµερινά 19:00-01:00 (η κουζίνα).
Info: Καλογερά 10, Xώρα, Τ. 22890 78550, www.m-eating.gr
meating
Who?
Chef Παναγιώτης Μενάρδος
Από την πρώτη κιόλας στιγµή που θα τον γνωρίσεις, εύκολα µπορείς να διακρίνεις στο πρόσωπό του ότι είναι ένας άνθρωπος µε αγάπη για το φαγητό και λατρεία για τον τόπο του… Γέννηµα-θρέµµα Μυκονιάτης, ο chef Παναγιώτης Μενάρδος µετά τις σπουδές του στη µαγειρική τέχνη επέστρεψε και πάλι στο νησί του για να κάνει αυτό που αγαπά! Ξεκινώντας την πορεία του στις κουζίνες των πιο high end ξενοδοχείων, δηµιούργησε µε πολύ µεράκι πριν από 5 χρόνια το M-eating στην καρδιά της Χώρας -και µάλιστα απέναντι από το πατρικό του- και µοιράζεται µαζί µας την… αδυναµία του στη µεσογειακή γαστρονοµία και το ταλέντο του στη δηµιουργία που τον ωθεί να πειραµατίζεται, να δοκιµάζει και να τολµά! Με βάση τοπικές πρώτες ύλες και handmade παρασκευές, καταφέρνει να αναβιώνει τις γεύσεις των παιδικών µας χρόνων µε ένα µοντέρνο twist, χωρίς να «παρεµβαίνει» στην καθαρότητα και στην ουσία των υλικών που µεταχειρίζεται! Στην κουζίνα του τον συνοδεύει ο sous chef Άκης Φωτεινέλης και ένα team που έχει γίνει πλέον η δεύτερη οικογένειά του, ενώ συχνά αφήνει για λίγο τις µαρµίτες του για να φροντίσει τους καλεσµένους του ως άψογος οικοδεσπότης.

No comments:

Post a Comment