Tuesday, July 19, 2016

Aθυτος,ένα χωριό-κόσμημα στην Χαλκιδική! Γραφικά καλντερίμια, γαλαζοπράσινα νερά και ιστορία 3.000χρόνων! 


Θαυμαστε ενα χωριο-κοσμημα στην Χαλκιδικη! Γραφικα καλντεριμια, γαλαζοπρασινα νερα και ιστορια 3.000χρονων!


Μόλις 2χλμ από τη Νέα Φώκαια, θα συναντήσετε έναν πανέμορφο οικισμό της Κασσάνδρας, που σύμφωνα με την αρχαία γραμματεία, κατοικήθηκε για πρώτη φορά 3.000 χρόνια πριν.
Γενέτειρα ηρώων την Επανάστασης του 1821, αλλά και του Μακεδονικού Αγώνα, η  Άφυτος (ή Άθυτος) αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα μυστικά της Χαλκιδικής!
Διασχίζοντας τα γραφικά καλντερίμια της θα θαυμάσετε τα παλιά αρχοντικά, που είναι χτισμένα με βάση την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, ενώ, από την πλατεία της θα θαυμάσετε τον πανέμορφο κόλπο της Κασσάνδρας.
Στο λαογραφικό μουσείο της θα συναντήσετε γεωργικά εργαλεία, σκεύη του νοικοκυριού και είδη αγγειοπλαστικής, που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα οι κάτοικοί της, μαρτυρώντας την κύρια ασχολία τους, πλην του τουρισμού. 
Το δυνατό χαρτί της Αφύτου είναι η μαγευτική γαλαζοπράσινη ακτογραμμή της, που κατακλύζεται από ζευγάρια και παρέες κάθε καλοκαίρι. Η -συνολικής έκτασης 4 χλμ- ακτή χωρίζεται σε 6 τμήματα: Βάρκες, Λιόση, Μουδουνού, Άφυτις, Αριστοτέλης και Βαλόπετρες.
Στις παραλίες αυτές μπορείτε να δοκιμάσετε μια σειρά από θαλάσσια σπορ, ενώ οι περισσότερες από αυτές είναι οργανωμενες. 
Τέλος, στην περιοχή θα συναντήσετε και το περίφημο ξενοδοχείο Achtis Hotel, που το Trip Advisor βραύβευσε ως το 5ο καλύτερο στον κόσμο για φέτος. 

No comments:

Post a Comment