Friday, October 4, 2013

ΕΠΤΑ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Τα ονομάζουν superfoods. Υπετρόφιμα. Οχι μόνο αντισταθμίζουν την ποιότητα της συνολικής διατροφής, αλλά εφόσον ήδη τρέφεται κανείς σχετικά υγιεινά, προσθέτοντας στις συνήθειες του αυτά τα επτά «υπερτρόφιμα» μπορεί να οδηγήσει την υγεία του στο επόμενο επίπεδο.
Σκόνη κριθαριού
Το κριθάρι κριθαριού έχει 30 φορές περισσότερη βιταμίνη Β1 και 11 φορές το ποσό του ασβεστίου που έχει το αγελαδινό γάλα. Επίσης, έχει πάνω από έξι φορές περισσότερο καροτένιο και σχεδόν πέντε φορές την περιεκτικότητα σε σίδηρο που έχει το σπανάκι, αλλά και επτά φορές τη βιταμίνη C που έχουν τα πορτοκάλια. Μόλις με μία κουταλιά της σούπας στο νερό ή το ρόφημα, κερδίζετε τα οφέλη μίας λίστας λαχανικών.
Το κριθάρι έχει επίσης ένα από τα υψηλότερα φυσικά επίπεδα του ενζύμου SOD (δισμουτάση υπεροξειδίου), η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα έναντι των τοξικών ελευθέρων ριζών και πιστεύεται ότι είναι ο κύριος ένοχος της γήρανσης.
Σπιρουλίνα
Φύκια, όπως είναι η σπιρουλίνα, είναι η αρχική πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και των εκατοντάδων ιχνοστοιχείων που το σώμα μας θέλει απεγνωσμένα. Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια πηγή πρωτεΐνης στον πλανήτη, με ένα επιβλητικό 60% της πρωτεΐνης ανά μερίδα, ενώ παρέχει και τα 22 αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας. Περίπου μία έως δύο κουταλιές προσφέρουν εντυπωσιακές ποσότητες βιταμίνης Β12 & συμπλέγματος Β, σίδηρο, ουσιώδη ιχνοστοιχεία, β-καροτένιο και γάμμα-λινολενικό οξύ (GLA).
Σπόροι κάνναβης
Οι σπόροι κάνναβης είναι μια καταπληκτική πηγή πρωτεΐνης, παρέχοντας περίπου 5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κουταλιά της σούπας. Δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος της πρωτεΐνης κάνναβης μοιάζει με αυτό που βρέθηκε στο αίμα του ανθρώπου, η πρωτεΐνη κάνναβης χωνεύεται πολύ εύκολα.
Οι σπόροι κάνναβης αναγνωρίζονται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης φλεγμονωδών ασθενειών, όπως καρδιοπάθειες, διαβήτης και κατάθλιψη.
Σπόροι Chia
Περίπου το 25% της σύνθεσης chia σπόρου κατά βάρος είναι ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Περίπου 20-23% ενός σπόρου chia είναι πρωτεΐνη. Το Chia είναι επίσης μια από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών. Η ικανότητά του να απορροφά σχεδόν 12 φορές το βάρος του σε υγρό είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο χρήσιμο σε σύνδεση με τη χολή, τις τοξίνες, τη χοληστερόλη και άλλες ενώσεις που αποβάλλονται από τον οργανισμό.
Η βιταμίνη C από κεράσι acerola
Τα acerola κεράσια έχουν δείξει σημαντικά υψηλά επίπεδα των αντιοξειδωτικών παρόμοια με άλλα φρούτα του Αμαζονίου, όπως το μούρο acai. Τα acerola κατέχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από οποιοδήποτε φυτό που προέρχονται από φρούτα ή μούρα. Εκατό γραμμάρια φρέσκο ​​μούρο παρέχει μια εκπληκτική 1677,6 mg βιταμίνης C, περίπου 1.864% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.
Βασιλικός πολτός
Περιέχει όλα τα 22 αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας. Είναι, επίσης γεμάτος με όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και καροτενοειδή. Είναι, επίσης, 35% πρωτεΐνη και περιέχει ρουτίνη (βιταμίνη Ρ), η οποία ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία του αίματος και τα κυτταρικά τοιχώματα.
Maca
Αυτό είναι ένα συμπλήρωμα σε σκόνη που προέρχεται από την περουβιανή ρίζα maca. Περιέχει αμινοξέα, σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες Β, C και Ε και πολλά σημαντικά μέταλλα, όπως ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και σίδηρο.
Πολλά οφέλη του περιλαμβάνουν την εξισορρόπηση των ορμονών, την οικοδόμηση των μυών, την ενίσχυση της αντοχής και την αύξηση της γονιμότητας.

No comments:

Post a Comment