Friday, October 4, 2013

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ

Ο χημικός μηχανικός, καθηγητής του ΕΜΠ και σύμβουλος επιχειρήσεων Γεώργιος Προκοπάκης επελέγη για τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντα συμβούλου της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ιντερνετ και Τηλεόρασης Α.Ε. (ΝΕΡΙΤ).

Μέλη του Δ.Σ. είναι η Κατερίνα Ευαγγελάκου, ο Θεόδωρος Καρούνος, ο Νικόλαος Ξανθούλης και ο Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος, ο οποίος θα καλύψει τη θέση του νομικού στο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Το νεοσυσταθέν διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ πραγματοποίησε την Πέμπτη την πρώτη του συνεδρίαση μετά τον διορισμό των μελών του από το Εποπτικό Συμβούλιο (ΕΣ) της ΝΕΡΙΤ. 

«Είχαμε περισσότερες από 130 αξιόλογες υποψηφιότητες για την κάλυψη των θέσεων του ΔΣ και καταλήξαμε βάσει των κριτηρίων που ορίζει ο νόμος σε αυτές τις ανεξάρτητες προσωπικότητες με σκοπό να αναδιοργανωθεί η δημόσια τηλεόραση» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Θεόδωρος Φορτσάκης. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των ονομάτων, το Εποπτικό Συμβούλιο είχε την πρώτη κοινή συνάντηση με τον επιλεγέντα πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ.

Το βεβαρημένο πρόγραμμα του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, η θητεία του οποίου έχει διάρκεια ενός χρόνου, περιλαμβάνει τη σύσταση οργανογράμματος, τον διορισμό συμβούλων, τη διαδικασία προσλήψεων και την οργάνωση προγράμματος, με σκοπό «στις αρχές του επόμενου έτους να υπάρχει μια σημαντική βάση για να ξεκινήσει τη κανονική λειτουργία του», όπως δήλωσε ο κ. Φορτσάκης. 

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, τόνισε: «Η ΝΕΡΙΤ θα φτιαχτεί από την αρχή. Δεν θα υπάρξει πριμοδότηση σε πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ. Πάμε να φτιάξουμε μια τηλεόραση που θα λειτουργεί σε αξιοκρατικές βάσεις, εκεί έχουν το δικαίωμα να πάρουν μέρος όλοι. Εκείνο που ισχύει από την άλλη πλευρά είναι ότι η ΕΡΤ είχε πολύ καλά στελέχη και ασφαλώς πολλά από αυτά θα πρέπει να είναι στη νέα ραδιοτηλεόραση, αλλά αυτό θα κριθεί αξιοκρατικά».

Σε άλλο σημείο ο κ. Καψής δήλωσε: «Η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να είναι μέλος της οικογένειας της ευρωπαϊκής ραδιοτηλεόρασης. Θα έρθει η EBU στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα και θέλω να ελπίζω ότι σε στενή συνεργασία θα φτιάξουμε ένα κανάλι ανοιχτό στους ορίζοντες της εποχής μας».

No comments:

Post a Comment