Thursday, October 3, 2013

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Basic RGBΗ Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και το Δίκτυο Ναυαρίνο, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Konrad Adenauer, διοργανώνουν το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης/2nd Thessaloniki International Symposium in World Affairs, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον.
Στόχος του Συμποσίου, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά την περσινή χρονιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, είναι να καθιερωθεί ως μια ετήσια διεθνούς κύρους συνάντηση που εστιάζει στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στο ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Θεσσαλονίκης αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.  Είναι γνωστό ότι οι εξελίξεις αυτές σήμερα είναι καταιγιστικές καθώς ο Ελληνικός περίγυρος βρίσκεται σε μεγάλη αναταραχή. Η συμμετοχή κορυφαίων πολιτικών και ακαδημαϊκών προσωπικοτήτων δίνει μια πολύτιμη δυνατότητα ενημέρωσης και προβληματισμού πάνω στα θέματα αυτά και παράλληλα ενισχύει την εξωστρέφεια της πόλης και τη συμμετοχή της στο διεθνή διάλογο για τις παγκόσμιες προκλήσεις.
Έχοντας παρουσιάσει τρεις θεματικούς άξονες στην πρώτη, περσινή, διοργάνωση (η παρακμή της Δύσης, η άνοδος της Κίνας και το Ισλάμ μετά την Αραβική Άνοιξη), το θέμα του φετινού Συμποσίου είναι “Η Ελλάδα σ’ έναν ταραγμένο κόσμο: Ευρω-κρίση, Ρωσία, Τουρκία και Μεσόγειος” και εξετάζει τη θέση της χώρας σε ένα σύνθετο και ευμετάβλητο πολιτικό και οικονομικό διεθνές περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες στο συμπόσιο θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις θέσεις διακεκριμένων ομιλητών και να συνομιλήσουν τόσο με εκπροσώπους της διεθνούς πολιτικής σκηνής, όπως ο Wolfgang Schüssel, πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας & Πρόεδρος του United Nations Association of Austria, και ο Miguel Angel Moratinos, πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας & Ειδικός Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, καθώς και εξέχοντες ακαδημαϊκούς:  o David Abulafia, από το πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, είναι ο σημαντικότερος ιστορικός της Μεσογείου σήμερα και συγγραφέας του πολυβραβευμένου βιβλίου “The Great Sea: A human history of the Mediterranean”, o Kenneth Dyson, από το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, πολιτικός οικονομολόγος και ειδικός της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο Arkady Moshes, πολιτικός αναλυτής της σύγχρονης Ρωσίας, ο Gareth Jenkins, πολιτικός αναλυτής της σύγχρονης Τουρκίας και ο Udo Zolleis, πολιτικός αναλυτής της σύγχρονης Γερμανίας. 
 
Το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια πλατφόρμα διαλόγου για τις κρίσιμες παγκόσμιες πολιτικές και οικονομικές προκλήσεις, ενώ παράλληλα να τοποθετήσει την πόλη απέναντι στον κόσμο και τις διεθνείς εξελίξεις.
HotelsCombined.com
Γλώσσες εργασίας του Συμποσίου θα είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.
Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Γενική είσοδος: προπώληση, 10 ευρώ / ταμείο, 15 ευρώ 
Φοιτητικό/μειωμένο εισιτήριο: προπώληση, 5 ευρώ / ταμείο, 10 ευρώ 
* το εισιτήριο ισχύει και για τις δυο ημέρες εργασιών του Συμποσίου
** η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει την 1 Οκτωβρίου 2013

No comments:

Post a Comment