Saturday, October 12, 2013

ΤΑΓΚΟ ΣΕ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΤΣΙΜΙΣΚΗ


Τα 48α Δημήτρια, παρουσιάζουν σε πανελλήνια πρώτη, την ευρηματική χορογραφία του Αργεντινού Rodrigo Pardo «Tango Toilet», η οποία θα εκπλήξει ευχάριστα τους επισκέπτες του κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς θα πραγματοποιηθεί στη βιτρίνα του εμπορικού καταστήματος «Notos Galleries» (Τσιμισκή 24 - Μητροπόλεως 31).
Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013, ο Rodrigo Pardo και η Cristina Cortés, θα χορέψουν για το κοινό της πόλης, τον διασημότερο αργεντίνικο χορό, σε τέσσερις… πράξεις: στις 12:00, στις 13:00, στις 19:00 και στις 20:00.
 Ο καλλιτέχνης
Γεννήθηκε το 1971 στην Αργεντινή. Σπούδασε υποκριτική και εργάστηκε ως καλλιτέχνης του δρόμου, στην Αργεντινή και αργότερα στην Ευρώπη. Στη συνέχεια σπουδάζει χορό, στην Taller de Danza Contemporánea delTGSM του Buenos Aires. Συνεργάζεται με τους πιο σημαντικούς χορογράφους της πατρίδας του: Oscar AráizAna María Stekelman andGustavo Lesgart. Η δουλειά του είναι πολυμορφική. Ειδικεύεται σε site - specific έργα, αξιοποιώντας ποικίλες τεχνικές και μέσα. Σήμερα, ζει και δημιουργεί στις Βρυξέλλες.
Με οδηγό το χιούμορ, την κομψότητα και την υψηλή αισθητική, η παράσταση Tango Toilet, συνήθως, παρουσιάζεται σε χώρους που δυναμιτίζουν την ηδονοβλεπτική αίσθηση. Ο αργεντινός χορογράφος,performer και δημιουργός βίντεο, Rodrigo Pardo, επιμένει πως το Tangoμπορεί να είναι κλασικό, παραμένει όμως ανοιχτό στην πρόκληση, το χιούμορ και την ανατροπή.
Ταυτότητα παράστασης
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Rodrigo Pardo
Χορογραφία: Rodrigo PardoCristina Cortés
Ερμηνεύουν: Cristina CortésRodrigo Pardo
Μουσική: «Tanguera» by Mariano Mores

No comments:

Post a Comment