Wednesday, October 2, 2013

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Συνεχίζοντας την ... παράδοση των Ελλήνων bartenders που κατατάσσονται στην κορυφή των καλύτερων του κόσμου σε σχετικούς διαγωνισμούς, ο Παναγιώτης Γκοβάτσος πήρε χρυσό μετάλιο για το κοκτέιλ του Skyfall II στον 39ο Παγκόσμιο Διαγωνισμο Κοκτέιλ της Διεθνούς Ένωσης Bartenders, στον οποίο συμμετείχαν 56 χώρες.
«Το ποτό που αιχμαλωτίζει όλα τα αρώματα της φύσης, από φρούτα και βότανα μέχρι μπαχαρικά, αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Η νέα τάση της εποχής, που πραγματικά όμως αξίζει, είναι η χρήση σπιτικών - παραδοσιακών λικέρ, βοτάνων, μπαχαρικών και φρέσκων αρωμάτων, που μπορούν να αναδείξουν χυμούς, να δημιουργήσουν δροσιστικά κοκτέιλ», δήλωσε στο ΑΠΕ ο Παναγιώτης Γκοβάτσος».«Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το κοκτέιλ που επέλεξα για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό βασιζόταν σε αρώματα και γεύσεις που θυμίζουν Ελλάδα. Βασικό συστατικό, είναι το λικέρ ιβίσκου που αναδύει ένα υπέροχο άρωμα που σε συνδυασμό με τη βότκα που χρησιμοποίησα χαρίζουν μια αρμονία γεύσεων, αρωμάτων και χρώματος», προσθέτει.
Το κοκτέιλ αποτελεί εξέλιξη του «Skyfall», με το οποίο ο ίδιος κέρδισε την πρώτη θέση στον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ τον περασμένο Φεβρουάριο. «Το Skyfall που κέρδισε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο, ήθελα να το πίνουν και να αφήνει μία ξεχωριστή γεύση και υφή. Το Skyfall II, που είναι η εξέλιξη του πρώτου, αποτελεί την απόλυτη αποκορύφωση χρωμάτων και γεύσεων. Η μοναδική πολυπλοκότητα τόσων γεύσεων κερδίζει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους», επισημαίνει ο κ. Γκοβάτσος.
Ποιός είναι ο νικητής
Ο Παναγιώτης Γκοβάτσος γεννήθηκε στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αλλά σε μικρή ηλικία ήρθε με την οικογένειά του στη Μονεμβασιά, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.
Στην ηλικία των 16 ετών ξεκίνησε να δουλεύει ως βοηθός σερβιτόρου και στη συνέχεια ως μπάρμαν, οπότε και κατέληξε, όπως λέει, «ότι το πάθος και το μεράκι μου, θέλω να το κάνω επάγγελμα».
Με τη συμμετοχή του στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ο Παναγιώτης Γκοβάτσος εκπροσώπησε την Ελληνική Ένωση Μπάρμεν, αφού προηγουμένως είχε κερδίσει την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό. «Είμαι ένα άτομο που μ' αρέσουν οι προκλήσεις, η εξέλιξη και η επαγγελματική καταξίωση στο χώρο μου. Το να συμμετάσχεις σε ένα Διαγωνισμό και πόσο μάλλον Παγκόσμιο, είναι μια πρόκληση. Διάβασμα, σεμινάρια, προπόνηση, τεστ, ήταν μέσα στην καθημερινότητα μου. Αμέσως μετά την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, ξεκίνησα να ψάχνω για τα ιδανικά και ιδιαίτερα υλικά που θα χρησιμοποιούσα», θυμάται.
Στόχος του και μετά την παγκόσμια πρωτιά, όπως λέει ο ίδιος, είναι να συνεχίσει να φτιάχνει ποτά και κοκτέιλς που θα μετατρέπονται σε αναμνήσεις. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία, αλλά και επιτυχία από ένα χαμόγελο. Αυτή είναι και η μαγεία της δουλειάς αυτής. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την προσωπική επαφή. Να συζητήσεις, να ακούσεις τον άλλον και να προσπαθήσεις να τον ανεβάσεις ψυχολογικά στο λίγο χρόνο που έχει», τονίζει.
Η συνταγή του κοκτέιλ «Skyfall II»
* 4.0 cl Grey Goose La Poire
* 3.0 cl Giffard Pampl' Hibiscus
* 4.0 cl Finest Call Passion Fruit Puree
* 2.0 cl Monin Pink Graprfruit Juice
* 3.0 cl Lime Juice, Fresh
* 3.0 cl Perrier
Γαρνιτούρα: Blueberry, cranberry, grapefruit, passion fruit, pineapple leaf, carrot, turnip, chili pepper and mint leaf. Μέθοδος: Shake

No comments:

Post a Comment