Με την ενθουσιώδη συμμετοχή πλήθους αποφοίτων και φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα ο εορτασμός της επετείου των 80 χρόνων του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια (Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια), στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αρχές της πόλης, η ηγεσία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια και του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια.
Την έναρξη της εκδήλωσης σήμανε, απευθύνοντας χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια, Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια Δρ Πάνου Βλάχου και του πρώην Προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια Dr. William McGrew.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοφιλής ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου, απόφοιτος του σχολείου ο οποίος ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία του στην υποκριτική, από το ‘Drama Club’ του Κολλεγίου Ανατόλια.
Το ενδιαφέρον του κοινού προσέλκυσε η ενδιαφέρουσα ομιλία του αποφοίτου του Κολλεγίου, καθ. Βασίλη Μακιού (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, διευθυντής Corallia), με θέμα ‘Αναγέννηση στην Παιδεία’.
Προβλήθηκε επίσης για πρώτη φορά ένα Επετειακό Ντοκιμαντέρ για τα 80 χρόνια του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια, παραγωγής του Συλλόγου, σε σκηνοθεσία του αποφοίτου Δημήτρη Σταμπολή. Μέσα από διηγήσεις πρώην Προέδρων του Σ.Α.Α.Κ. και άλλων σημαντικών για το Σύλλογο προσωπικοτήτων, παρουσιάστηκε η ιστορία και το έργο του Σ.Α.Α.Κ. και η δυναμική παρουσία και προσφορά του στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε κλίμα μεγάλης συγκινησιακής φόρτισης, τιμήθηκαν για την προσφορά τους προς το Σύλλογο οι απόφοιτοι οι οποίοι διατέλεσαν Πρόεδροι του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια.
Ο Σ.Α.Α.Κ. τίμησε επίσης τη γηραιότερη απόφοιτο κα. Αναστασία Πιτσιρώνη – Γεμενετζή, η οποία αποφοίτησε το 1936 από το σχολείο θηλέων του Κολλεγίου Ανατόλια στην οδό Αλλατίνη.
Στο μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης με έργα Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, George Gershwin, Leonard Cohen, Αbba και Freiheit, συμμετείχε η ονομαστή χορωδία του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια, σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες, αποφοίτους και φίλους του Συλλόγου, όπως: O βαρύτονος Στέργιος Παρίσης, ο Steven Triantafillis των ‘Μy Excuse’, η τραγουδίστρια της τζαζ Αλεξάνδρα Σιετή (του σχήματος ‘The Dude’), και το συγκρότημα ‘Liebe’(Γιώργος Μπέγκας και Δήμος Ζαχαριάδης).
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης οι απόφοιτοι και οι φίλοι του Ανατόλια συγκεντρώθηκαν στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής για ένα ‘Cheese & Wine Reception’.
Ευχή όλων, να γιορτάσουν μαζί και τις επόμενες μεγάλες επετείους του Συλλόγου.
Ο εορτασμός των 80 χρόνων του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη σημαντικών χορηγών και υποστηρικτών Mέγας χορηγός: Eurobank Private Banking
Xορηγοί: Aφοί Χαΐτογλου A.B.E.E., Kouimtzis Group , Royal Sugar A.B.E.E., Splendid Travel Center
Yποστηρικτές: Alumil, Anatolia Hotels & Villas, Biskas Eπιγραφές, One Salonica Outlet Mall, Pelopac Mediterranean Food Specialties, Swim College, Μαυρογένης A.E, Μπάρμπα Στάθης Α.Β.Ε.Ε., Παπαδάκης Μεσίτες Ασφαλειών, Στάγκος Άνθη – Φυτά, Plus Radio 102,6, Κοσμοράδιο 95,1, More 103.