Wednesday, May 24, 2017









Οι Mayhem παρουσιάζουν το “De Mysteriis Dom Sathanas”

Οι Mayhem, το κορυφαίο συγκρότημα της Νορβηγικής Black Metal σκηνής, έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν ένα μοναδικό show, την Πέμπτη 25 Μαΐου στο Fix Factory of Sound), όπου θα παίξουν ζωντανά ολόκληρο το εμβληματικό album “De Mysteriis Dom Sathanas”, το οποίο – με όλη την τραγική ιστορία που το συνοδεύει – θεωρείται ως ο σημαντικότερος δίσκος στην ιστορία του ακραίου ήχου.

Μαζί τους, σε αυτή τις μοναδικές συναυλίες για την παγκόσμια μουσική ιστορία του ακραίου ήχου, θα είναι special guests oι Ravencult!

Εισιτήρια προπωλούνται προς 25 ευρώ (το ένα) και 45 ευρώ (τα δύο). Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 26 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης και το www.viva.gr

Mayhem + 
Ravencult

Πέμπτη 25 Μαΐου, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / www.fixfactoryofsound.gr)

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00.

Γραφείο Τύπου / Πληροφορίες:

Αλέξανδρος Σαλαμές (Θεσσαλονίκη) / alex@artontheroad.gr / 6970034210

“Ακουσα πρώτη φορά για τους Mayhem όταν έλαβα ένα γράμμα απ’ τον Euronymous, κάπου στο ’91-’92, που χωρίς να το γνωρίζω τότε θα μου άλλαζε όλη μου τη ζωή. Εψαχναν για τραγουδιστή να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αυτοκτονία του Dead.

Φυσικά και είπα ναι και το 1993 ηχογραφούμε το ‘De Mysteriis Dom Sathanas’, μία απ’τις πιο μαγικές ηχογραφήσεις που έγιναν ποτέ. Η μουσική του άνοιξε εναλλακτικές διαστάσεις που απλά δεν ήμασταν έτοιμοι να διαχειριστούμε τότε, οι οποίες εξαπέλυσαν ένα απόλυτο Χάος που οδήγησε στην πυρπόλυση εκκλησιών και τον φόνο εντός της μπάντας. Ήταν πραγματικά σχεδόν αδύνατον να κυκλοφορήσει ο δίσκος, αλλά όταν τελικά αυτό έγινε, το ’94, είχε δραματική επίδραση στη συνολική Heavy Metal σκηνή. Το ‘Δεύτερο κύμα του Black Metal’ γεννήθηκε στο κρύο και σκοτεινό υπόγειο Oslo.

Ταυτοχρόνως, οι Mayhem διαλύονται σε πυρά για να αναγεννηθούν απ’τις στάχτες τους στη συνέχεια με νέα και παλιά μέλη. Αλλά αυτός ο δίσκος είναι τόσο ισχυρός και τόσο μοναδικός που ακόμα και μετά την επανένωση μου με τους Mayhem το 2004, ποτέ δεν νιώθαμε άνετα να τον παρουσιάσουμε στην ολότητά του.

Ο χρόνος πέρασε και όλη η μπάντα ισχυροποιήθηκε και απέκτησε μεγαλύτερη εμπειρία. Και ήρθαμε στο τώρα, που νιώθουμε παντοδύναμοι για να τον παρουσιάσουμε ολόκληρο και να ελευθερώσουμε Εκείνο το Τέρας μετά από δύο δεκαετίες. Κι έτσι τα ‘De Mysteriis Dom Sathanas’ επιτέλους έρχονται σε Ζωή!” / Attila Csihar

Υπάρχουν σημεία στην ιστορία τόσο ισχυρά και υπερβατικά που η στιγμιαία δύναμη τους, ως άλλη αστραπή σε σκοτεινό ουρανό, την αλλάζει καθοριστικά. Ένα τέτοιο σημείο είναι το “De Mysteriis Dom Sathanas”, ή αλλιώς ο πιο επιδραστικός δίσκος στην ιστορία του black metal - και του extreme metal γενικότερα - με τον απόηχο των ύμνων του να στοιχειώνει τα πρώτα βήματα εφηβικών σχημάτων στο ξεκίνημά τους, αλλά και να στέκεται ως απόλυτος κριτής σχημάτων διεθνούς φήμης.

Η ιστορία αυτού του μοναδικού και τραγικού δίσκου αλλά και της εξάπλωσης της Νορβηγικής black metal σκηνής ξεκινάει το 1991 με την αυτοκτονία του Per “Dead” Ohlin, πρώην τραγουδιστή των Mayhem και υπεύθυνου για το στιχουργικό κομμάτι του DMDS. Ο Øystein “Euronymous” Aarseth βασίζεται στο γεγονός για να εξαπολύσει την ισχυρότερη προώθηση που είχε δει η σκηνή μέχρι τότε, με την δισκογραφική του, Deathlike Silence, να μεσουρανεί και τα επόμενα τρία χρόνια να ακολουθούν ιστορικές κυκλοφορίες από τις σκηνές του Oslo, Bergen και Kristiansand, αλλά και τις συγκεκριμένες πόλεις να βλέπουν εκκλησίες να πυρπολούνται αλλεπάλληλα. Μια σκηνή γεννιέται μέσα από αίμα και φωτιά.

Μετά την αυτοκτονία του Dead, ο Euronymous επικοινωνεί με τον Attila Csihar για τα φωνητικά του δίσκου (Tormentor, Sunn O))), Gravetemple), τραγουδιστή από το 1987 των Ούγγρων Tormentor και με ήδη ισχυρή φήμη στο τότε black metal underground, αλλά και ένα πολύ ιδιαίτερο και προσωπικό στυλ φωνητικών που δεν είχε ξαναδεί το black metal μέχρι τότε.

Στα drums βρίσκεται ο Jan Axel “Hellhammer” Blomberg, μακροβιότερο μέλος των MAYHEM και μοναδικό σταθερό (μαζί με τον Attila) για το De Mysteriis Dom Sathanas μέχρι τώρα, με το ψευδώνυμό του να είναι φόρος τιμής στην ομώνυμη προ-Celtic Frost μπάντα του Warrior, και επίσης μέλος αναρίθμητων σχημάτων της σκηνής και συνυπεύθυνος για την δημιουργία των πατέρων του avant-garde metal, Arcturus.

Και σαν να μην είναι όλα αυτά αρκετά για να προσδώσουν στους Mayhem, αλλά και στον ιστορικό αυτό δίσκο, την αιματοβαμμένη φήμη που τον ακολουθεί, έρχεται η δολοφονία του Euronymous από τον Varg “ Count Grishnackh” Vikernes, τότε μπασίστα των Mayhem και πασίγνωστου για το solo project του Burzum το 1993, ένα χρόνο δηλαδή πριν το De Mysteriis Dom Sathanas κατορθώσει επιτέλους να κυκλοφορήσει.

Σε κοινή ομολογία - και πραγματικά δεν μπορεί να ειπωθεί αρκετά - το “De Mysteriis Dom Sathanas” είναι ο σημαντικότερος δίσκος στην ιστορία του ακραίου ήχου. Και έπρεπε να περάσουν περισσότερα από 20 χρόνια απ’ την κυκλοφορία του, για να έρθουμε στο σήμερα και να ζήσουμε μία απ’ τις πιο μοναδικές στιγμές της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας του ακραίου ήχου. Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Μαΐου, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, θα ενώσουμε τις φωνές μας με τις ανίερες ψαλμωδίες του Attila, δοξάζοντας τους Mayhem που έφυγαν κι αυτούς που μένουν, σε μια μοναδική καμπή του χωροχρόνου.

https://thetruemayhem.com/
https://www.facebook.com/mayhemofficial/
www.fixfactoryofsound.gr
www.3shadesofblack.net

Ravencult Official:
Με καταγωγή απ’ την Αθήνα, οι RAVENCULT γεννήθηκαν για ν’ αναστήσουν το αδυσώπητο κομμάτι της Black/Thrash σκηνής, φέρνοντας στην επιφάνεια έναν ακατέργαστο, οργανικό ήχο για να εκφράσει το νοσηρό τους σκοτάδι.

Δημιουργημένοι το 2001 με πρώτες κυκλοφορίες σε demo και 7” EPs, οι RAVENCULT οριοθέτησαν γρήγορα το χώρο τους στην underground σκηνή και o ήχος τους διαμορφώθηκε διατηρώντας ένα ισχυρό στίγμα από το Μεσογειακό Black Metal. Στα χρόνια που ακολούθησαν εξελίχθηκαν από την παραδοσιακή black metal γραμμή του ντεμπούτου τους «Temples of Torment», στην θανατερή ένωση του black thrashing metal του -δεύτερου πλήρη τους δίσκου «Morbid Blood» (2011).

Με αποθεωτικές κριτικές ν’ ακολουθούν τις κυκλοφορίες τους και το διαρκώς αναπτυσσόμενο Αθηναϊκό τους κοινό να οδηγεί τις κυκλοφορίες τους ταχύτατα σε επανέκδοση, οι RAVENCULT ακολουθούν περιοδείες σε περισσότερες από 20 Ευρωπαϊκές χώρες μέσα στα χρόνια, μοιραζόμενοι τη σκηνή με πρωτοπόρους του ακραίου metal και μετατρέποντας κάθε λάιβ σε αρχέγονη γιορτή έντασης και ηχητικής βίας.

Το καλοκαίρι του 2015, οι RAVENCULT υπογράφουν στην θρυλική Metal Blade Records για την παγκόσμια διανομή τους και ηχογραφούν τον τρίτο τους πλήρη δίσκο υπό τον τίτλο «Force of Profanation».

Διατηρώντας την ευθύβολη, riff-after-riff ωμότητά τους, οι RAVENCULT βουτάνε ακόμα βαθύτερα στην άβυσσο για να υλοποιήσουν έναν αγριότερο και αποφασιστικότερο ήχο, έναν ασταμάτητο και χωρίς έλεος καταιγισμό μεταλλικού θανάτου σε μια ιδανική συνένωση του 80s Thrash και το 90s σκοτάδι του Black Metal, συνεχίζοντας στιχουργικά την παραδοσιακή τους τριαδική γραμμή: Εκδίκηση, Τρόμος και Βλασφημία σε κάθε τι Ιερό.

Οι RAVENCULT είναι για την Ελλάδα ο νοσηρός της metal πρωτογονισμός. Που δοξάζει το Παλαιό και επικαλείται τις Δυνάμεις του Black Thrash κρούοντας (τα τύμπανα του πολέμου) με φανατική ευλάβεια.

No comments:

Post a Comment