Wednesday, May 31, 2017

Τεχνητά νησιά στη σκιά

 του Burj Al Arab

Οι Άραβες με $1,7 δισεκατομμύρια αλλάζουν ξανά τον χάρτη του Dubai 

Στην τελική ευθεία είναι πλέον το μεγαλόπνοο σχέδιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τη δημιουργία δύο τεχνητών νησιών αναψυχής στις δύο πλευρές του διάσημου ξενοδοχείου του Dubai, Burj Al Arab Jumeirah. To Marsa Al Arab,όπως ονομάστηκε το συνολικό project, θα κοστίσει κοντά στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια και προβλέπεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2020, έτος που η πόλη θα φιλοξενήσει τη μεγάλη έκθεση Expo 2020 Dubai και που οι ιθύνοντες ευελπιστούν να προσελκύσουν εκείνη τη χρονιά 20 εκατομμύρια επισκέπτες.
Ως προς το ίδιο το σχέδιο τώρα, πρόκειται για δύο νησιά συνολικής έκτασης 376.000 τετραγωνικών μέτρων, με ακτογραμμή 2,2 χιλιομέτρων. Στο πρώτο από τα δύο, θα χτιστεί ένα ξενοδοχείο, περισσότερο «φιλικό» προς τις οικογένειες με παράλληλη επέκταση του θαλάσσιου πάρκου Wild Wadi με τις πιο απίθανες νεροτσουλήθρες και πισίνες του κόσμου. Στον ίδιο χώρο, θα κατασκευαστεί ένα νέο πάρκο, σαν ενυδρείο, που θα φιλοξενεί σπάνια, εξωτικά ψάρια αλλά και επιδείξεις με φώκιες, δελφίνια και όρκες, 1.000 περίπου καθισμάτων, ενώ θα κατασκευαστεί και ένα ολοκαίνουριο θέατρο, 1.700 θέσεων, στο οποίο θα δίνει μόνιμες παραστάσεις το περίφημο Cirque du Soleil που έχουμε δει αρκετές φορές και στην Αθήνα. Στο Marsa Al Arab θα υπάρχει και ένα μουσείο με σπάνια και μεγάλης ιστορικής αξίας μαργαριτάρια, καθώς το Dubai φημίζεται για τα εργαστήρια αλλά και τα πανάκριβα κοσμηματοπωλεία του.
Στην άλλη πλευρά του Burj Al Arab Jumeirah, θα είναι το δεύτερο νησί, στο οποίο προβλέπεται να κτιστούν 140 πολυτελείς, παραθαλάσσιες βίλες και στις οποίες θα παρέχονται όλες οι ανέσεις και βέβαια η ασφάλεια που παρέχει το φημισμένο ξενοδοχείο. Στο δεύτερο αυτό νησί θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους ιδιοκτήτες των κατοικιών και βέβαια σε άτομα που θα έχουν ακριβοπληρώσει την είσοδο τους καθώς θα δημιουργηθεί ένα ακριβό, ελιτίστικο club με ιδιωτική μαρίνα, πισίνες, διαδρομή για τζόκινγκ, για ποδήλατα, εστιατόρια και καφετέριες. Η εταιρεία που έχει αναλάβει το Marsa Al Arab είναι η Dubai Holding και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

No comments:

Post a Comment