Tuesday, May 30, 2017

ΕΝΑΣ ΦΑΡΟΣ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ



Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ονειρευτεί να περάσουν έστω για μία φορά στη ζωή τους ένα βράδυ σε κάποιον απομονωμένο, γρανιτένιο φάρο. Ε λοιπόν, το όνειρο τους πλέον μπορεί να γίνει πραγματικότητα, απολαμβάνοντας μάλιστα τις ανέσεις ενός 5άστερου ξενοδοχείου, στον ιστορικό φάρο του Southport, γνωστό ως «The Cuckolds Light» («Απομονωμένο φως»), στην Πολιτεία Maine των ΗΠΑ, στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Πρόκειται για μια μικρή νησίδα γης, μέρος εκατοντάδων άλλων, που ονομάζονται «Cuckolds» και βρίσκονται στην είσοδο του μεγαλύτερου λιμανιού της περιοχής, του Boothbay και σε μικρή απόσταση από την κοντινότερη ακτή του μεγάλου νησιού Southport. Η συγκεκριμένη νησίδα είναι ιστορική καθώς από το 1892 χρησιμοποιήθηκε πρώτα σαν σταθμός που ειδοποιούσε για την έλευση ομίχλης ενώ αργότερα, το 1907, έγινε φάρος.
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, στην πλειονότητα τους ψαράδες του ωκεανού, το 1892 δαπανήθηκαν $25.000 για ένα κτήριο που φιλοξενούσε λάμπα για τις ομίχλες και ένα δεύτερο, για τον άνθρωπο που τη συντηρούσε. Αν και το νησί είναι υπερυψωμένο, οι δυνατοί άνεμοι ανάγκασαν την πολιτεία να κτίσει μια γρανιτένια προβλήτα για να προστατεύσει το οίκημα από τα τεράστια κύματα. Φάρος εγκαταστάθηκε στη νησίδα το 1907 και το φως της ήταν ορατό στα 13 ναυτικά μίλια και λειτούργησε χωρίς διακοπή για περισσότερα από 65 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, όταν το κράτος αποφάσισε να παροπλίσει τον φάρο και μετά από πολύχρονες διαμάχες των κατοίκων με την ακροφυλακή που είχε αναλάβει την ιδιοκτησία, δημιουργήθηκε μια επιτροπή εθελοντών η οποία έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτείας ανέλαβε τα έξοδα και την ιδιοκτησία του «The Cuckolds Light».
Από τότε, τα πάντα έχουν αλλάξει στην περιοχή καθώς έπειτα από πολύχρονες επισκευές και αναμόρφωση του χώρου, δημιουργήθηκε το υπέροχο Inn at Cuckolds Lighthouse,ένα ονειρικό ξενοδοχειακό κατάλυμα δύο κατοικιών, για εκείνους που θα επιθυμούσαν να περάσουν ένα ρομαντικό, απόλυτα ήρεμο και αναζωογονητικό τριήμερο-τετραήμερο στο φάρο. Όπως μάλιστα γίνεται φανερό και από τις εικόνες, το τοπίο είναι απόλυτα ειδυλλιακό, οι υπηρεσίες που προσφέρονται ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς, ενώ και η πρόσβαση στην ακτή γίνεται εύκολα και με απόλυτη ασφάλεια.
Στα επιπλέον του Inn at Cuckolds Lighthouse είναι οι πολλές τουριστικές ατραξιόν της περιοχής, μία από τις οποίες είναι και το ψάρεμα με παραδοσιακά σκάφη, καθώς η περιοχή είναι από τους πιο φημισμένους ψαρότοπους στις Ηνωμένες Πολιτείες!

No comments:

Post a Comment