Wednesday, May 24, 2017

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ.ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ




Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τη Δευτέρα 22 Μαΐου και Τρίτη 23 Μαΐου 2017, επισκέφτηκε τον Έβρο, όπου είχε σειρά επαφών με φορείς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων του νομού.
Ξεκινώντας την περιοδεία της από την Ορεστιάδα, η Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλειο Μαυρίδη. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, τον Πρόεδρο του Εργατικού κέντρου κ. Πέτρο Χασανίδη και εκπροσώπους επαγγελματικών συλλόγων της περιοχής. Επόμενοι σταθμοί της επίσκεψής της ήταν η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας όπου η Υφυπουργός συνάντησε τον Α/Δ Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου κ. Πασχάλη Συριτούδη, και εργοστάσια της EBZ και επιχείρησης παραγωγής γνωστών ελληνικών αναψυκτικών.

Στο Διδυμότειχο η Υφυπουργός συνάντησε τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη, τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό και τον Μουφτή κ. Οσμάν Χαμζά. Η Υφυπουργός επισκέφτηκε επίσης τα στρατηγεία και δύο ακριτικά φυλάκεια της ζώνης ευθύνης της 16ης Μεραρχίας, το Φυλάκειο της γέφυρας Μαρασιών (όπου απέδωσε τιμές στο μνημείο της “Γερόντισσας της Μαρασιάς”) και το Φυλάκειο 1 στις Καστανιές Έβρου. Η επίσκεψή της πρώτης μέρας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της Υφυπουργού στην 16η Μεραρχία, όπου συναντήθηκε με τον Υποστράτηγο κ. Δημήτριο Μπόνορα και ενημερώθηκε σχετικά.

Την επόμενη μέρα, στην Αλεξανδρούπολη, η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά επισκέφθηκε τη 12η Μεραρχία Αλεξανδρουπόλεως, όπου συναντήθηκε με τον Υποστράτηγο Κούκο Δημήτριο. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Δήμαρχο Αλεξανδρουπόλεως κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, τον Δήμαρχο Σουφλίου κ. Ευάγγελο Πουλιλιό, και εκπροσώπους του Λιμένα Αλεξανδρούπολης και επιχειρήσεων αντίστοιχα.

Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά ενημερώθηκε και κατέγραψε τα προβλήματα και τα θέματα της κάθε ακριτικής περιοχής, τα οποία δεσμεύτηκε να μεταφέρει στους καθ’ ύλη αρμόδιους υπουργούς. Στο τέλος της επίσκεψής της, δήλωσε:
«Η Αθήνα οφείλει να βρεθεί πιο κοντά στους ανθρώπους του Έβρου και να τους βοηθήσει ουσιαστικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι Εβρίτες είναι νοικοκύρηδες, άξιοι άνθρωποι, και με τα λίγα πράγματα που η πολιτεία τους έχει παράσχει, έχουν κάνει θαύματα. Η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα τους και εντός των πλαισίων των δυνατοτήτων της, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα που έληξε το ζήτημα της αξιολόγησης θα κάνουμε τα απαραίτητα ώστε να διορθωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα λάθη και οι παραλείψεις του παρελθόντος.
Ειδική μνεία οφείλω να κάνω και στο αξιόμαχο και ετοιμοπόλεμο των στελεχών και των στρατιωτών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που με θάρρος, δύναμη και συνεχή εκπαίδευση υπηρετούν την πατρίδα, ασκώντας παράλληλα και έντονο κοινωνικό έργο στην τοπική κοινωνία. Τα παλικάρια μας, κοπέλες και άνδρες που υπηρετούν, αλλά και οι αξιωματικοί μας, με συγκίνησαν με την υποδοχή τους και με το υψηλό φρόνημα και το ηθικό τους. Ένιωσα περήφανη ως πολιτικός, αλλά και ως Ελληνίδα μητέρα».

No comments:

Post a Comment