Saturday, May 27, 2017

ΑΛΕΚΑ ΚΑΝΕΛΛΙΔΟΥ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά από μια σειρά sold out εμφανίσεων στην Αθήνα, η Αλέκα Κανελλίδου με την βαθιά, βελούδινη φωνή θα συναντηθεί με τον Γιάννη Σπανό το Σάββατο, 27 Μαΐου στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Μια ερμηνεύτρια με διαχρονικές επιτυχίες που έχει σφραγίσει τις τρυφερές μας στιγμές, με την ακαταμάχητα γοητευτική φωνή της μας ξυπνάει παλιούς και νέους έρωτες.
Η Αλέκα Κανελλίδου παραμένει πιστή σε μια καλλιτεχνική έκφραση με σαφείς επιρροές από την τζαζ. Εκλεκτική και ακαταμάχητα σαγηνευτική, έχει σημαδέψει με τα τραγούδια της μία ολόκληρη εποχή εξακολουθώντας να διατηρεί τη μαγική σχέση που τη συνδέει με το κοινό.
Για μία μοναδική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έρχεται να μας θυμίσει «Πως δεν είναι έτσι η αγάπη, Άσε με να φύγω, Μονά ζυγά…»
Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για τον αγαπημένο και μεγάλο συνθέτη μας Γιάννη Σπανό. Η παρουσία του μας ταξιδεύει από τα πρώτα του βήματα και τις μπουάτ του Παρισιού στις μεγάλες επιτυχίες που φέρουν την υπογραφή του, ως ο σημαντικότερος εκφραστής του «Νέου Κύματος», μέχρι τα μετέπειτα τραγούδια κλασσικά και αξεπέραστα στο χρόνο. Τα τραγούδια του έχουν αφήσει εποχή και οι συνεργασίες του τόσο με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές, όσο και στιχουργούς έχουν συμβάλλει σπουδαία στην Ελληνική κουλτούρα.
 
Για πρώτη φορά σε κοινή εμφάνιση επί σκηνής η μεγάλη ερμηνεύτρια Αλέκα Κανελλίδου συναντά τον σπουδαίο συνθέτη Γιάννη Σπανό στο πιάνο με πυρήνα τα τραγούδια που τους έφεραν κοντά.
Ανεβαίνουν στη σκηνή και ετοιμάζουν τη δική τους, νέα μουσική «περιπέτεια». Θα μας θυμίσουν τραγούδια σταθμούς της κοινής τους πορείας, όπως τα, «Οι νόμοι», «Ήρθε ένας φίλος», «Μαγγανοπήγαδο» και άλλες μεγάλες επιτυχίες του Γιάννη Σπανού, όπως, «Στην Αριστοτέλους», «Μαρκίζα», «Μια φορά μονάχα φτάνει», «Άσπρα καράβια»,,,

No comments:

Post a Comment