Wednesday, May 31, 2017

MERCEDES-BENZ ZETROS

Θηριώδης δύναμη για «Mission Impossible» περιπέτειες

Αυστηρά για περιπετειώδεις τύπους που λατρεύουν την άγρια, ανεξερεύνητη φύση... 

Αν και δεν είναι η κατάλληλη εποχή του χρόνου για το βόρειο ημισφαίριο, οι Γερμανοί της Hartmann Spezialkarosserien GmbH σε συνεργασία με την Klaus Hünerkopf Neukirchen κατάφεραν λίγο πριν το καλοκαίρι να έχουν έτοιμο για το χειμώνα μια πολυτελή έκδοση του Mercedes-Benz Zetros φορτηγού, έξι τροχών, με θηριώδη δύναμη μηχανής, ικανού να ανταπεξέλθει στις πιο αντίξοες συνθήκες. Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο φορτηγό είναι ένα αρκετά άνετο και πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα, ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο ουσιαστικά που απευθύνεται όμως αυστηρά σε περιπετειώδεις τύπους που λατρεύουν την άγρια, ανεξερεύνητη φύση, τις πολύ δύσκολες διαδρομές εκτός δρόμου και αναζητούν συγκινήσεις σε πλαγιές χιονισμένων βουνών και φουσκωμένων ποταμών.
Το Mercedes-Benz Zetros κινείται από έναν 7.2 λίτρων inline 6κύλινδρο θηριώδη κινητήρα, που προσφέρει 240 kW, σε συνεργασία με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και έχει βέβαια μόνιμη τετρακίνηση σε όλους τους τροχούς. Επιπλέον, περιλαμβάνει στο εσωτερικό του μια μικρή κουζίνα με όλα όμως τα αναγκαία ηλεκτρικά, μπάνιο, ντους και ένα διπλό κρεβάτι που όμως με την κατάλληλη διαρρύθμιση μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5 άτομα. Διαθέτει επίσης πρόσβαση σε internet και τηλεόραση, μπορεί να μεταφέρει 300 λίτρα νερού και 600 λίτρα πετρελαίου, ενώ η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από μπαταρίες λιθίου-ιόντων και ένα αντίγραφο ασφαλείας, από ηλιακή ενέργεια. Τέλος, το φορτηγό είναι ακόμα εξοπλισμένο με δύο κινητήρες ντίζελ και μπορεί να μεταφέρει ένα μικρότερο, ανοιχτό όχημα τεσσάρων τροχών και δύο θέσεων για μικρές εξερευνήσεις.
Όσο για την τιμή του; Οι ειδικοί υπολογίζουν πως αν περιλαμβάνει όλα τα έξτρα του, το Mercedes-Benz Zetros μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 1 εκα. δολάρια… 

No comments:

Post a Comment