Tuesday, May 30, 2017

1174 HILLCREST ROAD, TROUSDALE ESTATES


O Elvis και η Priscilla έζησαν εδω κάποιες από τις πιο μαγικές στιγμές τους αλλά και τις προσωπικές τραγωδίες τους...

Ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1966 όταν ο Βασιλιάς του rock ‘n roll, Elvis Presley, σε μια περίοδο που ήδη είχε αρχίσει η κάμψη του, έκανε πρόταση γάμου στην καλλονή Priscilla Beaulieu, επτά σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία τους στην Γερμανία, όταν εκείνος υπηρετούσε στον στρατό και εκείνη ήταν μόλις 14 ετών. Το ζευγάρι τελικά παντρεύτηκε την Πρωτομαγιά του 1967, μετά από μια σύντομη γαμήλια τελετή στη σουίτα του Aladdin Hotel, στο Las Vegas και την ίδια χρονιά αγόρασαν με 400.000 δολάρια, περίπου 3 εκατομμύρια σε τωρινή αξία, μια υπέροχη βίλα, σε μία από τις πιο ακριβοθώρητες γειτονιές του Beverly Hills, στο Los Angeles.
Το φημισμένο συγκρότημα κατοικιών Trousdale Estates περιελάμβανε τότε περισσότερες από 500 πολυτελείς και ιδιαίτερα κομψές κατοικίες και βίλες και ήταν σε μια ιδιατέρως προνομιακή έκταση που αγόρασε ο κτηματομεσίτης Paul Trousdale το 1954. Ο Trousdale, οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του έχτισε περισσότερα από 25.000 σπίτια στην Καλιφόρνια, προσέλαβε εξαιρετικούς αρχιτέκτονες, με επικεφαλής τον Allen Siple και κατάφερε μέσα από την αισθητική των κατοικιών και το νέο, καινοτόμο στυλ για την εποχή, να προσελκύσει ονόματα όπως των Elvis Presley, Frank Sinatra, Dean Martin, Tony Curtis, Ray Charles, Groucho Marx ακόμα και τον Πρόεδρο Richard Nixon. Γρήγορα, η κλειστή και φυλασσόμενη -επί 24ωρου βάσης- κοινότητα των Trousdale Estates έγινε η γειτονιά των διασήμων και των πολύ πλουσίων του Hollywood.
O Elvis και η Priscilla έζησαν σε αυτή τη βίλα, στον 1174 Hillcrest Road, κάποιες από τις πιο μαγικές στιγμές της ζωής τους, όπως τη γέννηση της κόρης τους, της Lisa Marie, το 1968, ενώ σε εκατοντάδες φωτογραφίες έχουν αποτυπωθεί οι στιμγές που εκατοντάδες λάτρεις του Βασιλιά στήνονταν για ώρες έξω από το σπίτι του, όταν το επέτρεπε εκείνος βέβαια, περιμένοντας για ένα αυτόγραφο του. Παρ’ όλα αυτά, η βίλα του Elvis και της Priscilla έζησε πολλές και από τις μαύρες στιγμές του ζευγαριού, όταν ξεκίνησε η μεγάλη πτώση του Presley, γεγονός που συνέπεσε και με την περίοδο που το ζευγάρι ζούσε σχεδόν χωριστά. Τελικά, το 1973 οι δυο τους πήραν χωριστούς δρόμους, κυρίως έπειτα από απόφαση της 28χρονης -τότε- καλλονής και η βίλα παρέμεινε κλειστή για τέσσερις δεκαετίες.
Έπρεπε να έρθει το 2012 για να ακουστεί κάτι ξανά για τη βίλα του Presley στο Beverly Hills. Τότε ήταν που ο συνιδιοκτήτης των Hard Rock Café, Peter Morton, αγόρασε το ακίνητο αντί του ποσού των 9.8 εκατομμυρίων δολαρίων, με πρόθεση όμως να κατεδαφίσει τη βίλα και να χτίσει κάτι άλλο εκεί. Όπως ήταν φυσικό, η απόφαση του αυτή σήκωσε θυελλα αντιδράσεων από τους θαυμαστές του Βασιλιά και έτσι ο Morton έκανε πίσω, πουλώντας τελικά τη βίλα το 2014 αντί του ποσού των $14.5 εκατομμυρίων. Αν και δεν έγινε ποτέ γνωστός ο νέος ιδιοκτήτης, πολύ πρόσφατα, το μεσητικό γραφείο French Regency estate ανακοίνωσε πως το ακίνητο είναι εκ νέου διαθέσιμο προς πώληση, ανακαινισμένο μάλιστα και με τιμή που φτάνει τα 30 εκατομμύρια δολάρια.
Οι αλλαγές που έγιναν στη βίλα του Presley έχουν να κάνουν κυρίως με τους εσωτερικούς της χώρους, καθώς εξωτερικά με την παροδο των ετών το κτήμα έχει αποκτήσει την εικόνα πραγματικού παραδείσου. Έτσι, έγινε αντικατάσταση όλων των ξύλινων πατωμάτων και των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, ανακατασκευάστηκε η καταπληκτική πισίνα στην τεράστια βεράντα, ενώ προστέθηκε χώρος για spa και ένας ξενώνας καλεσμένων. Βέβαια, τα 30 εκαομμύρια δολάρια δεν θα τα δώσει κάποιος για τις ανέσεις του σπιτιού αλλά για την πραγματικά θρυλική ιστορία του…

No comments:

Post a Comment