Μέσα σε 119 μέρες θα δεις το 1/4 του πλανήτη.

Αν έχεις φτάσει σε μια ηλικία κοντά στα 32, είναι η στιγμή που αρχίζεις να αναρωτιέσαι. Είσαι ο τύπος που πηγαίνει κάθε καλοκαίρι στο νησάκι του; Ο τύπος που θα κάνει πάντα κάμπινγκ; Ο τύπος που θέλει τα 5άστερα του; Ή μήπως είσαι αυτό το είδος ανθρώπου που θέλει να ποτίσει τη γλάστρα μαζί με τον βασιλικό. Να πας δηλαδή σε έναν φθηνό ελληνικό προορισμό (άμα βρεις τέτοιον το καλοκαίρι σφύρα μου), αλλά ο μεγάλος στόχος να είναι αλλού. Κάτι ιδιαίτερο. Κάτι που δεν είναι σύνηθες στον κύκλο σου. Μια μεγάλη κρουαζιέρα για παράδειγμα.
Ναι, προφανώς και η λέξη κρουαζιέρα πηγαίνει χέρι-χέρι με την χλιδή στο μέσο μυαλό. Και συνήθως έτσι είναι. Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι εύκολη η απόφαση. Γιατί από τη μία μιλάμε για μια κρουαζιέρα που κοστίζει χοντρικά 18 χιλιάρικα το πάγιο έξοδο ως 27 ανάλογα την καμπίνα και την πρόσβαση στις ανέσεις. Βάλε και κανένα 5χίλιαρο σε διάφορα που μπορεί να προκύψουν. Οπότε πάνε στα 23-32. Από την άλλη όμως μιλάμε για τον γύρο του κόσμου. Στην κυριολεξία. Μπορείς να βρεις φθηνότερο τρόπο από αυτόν; Σαφώς μπορείς αλλά με πολλά ρίσκα και αβεβαιότητα. Άλλον τόσο οργανωμένο τρόπο δεν θα βρεις.

Η MS Cruises έχει φτιάξει ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο και σου παρέχει τα πάντα έναντι αυτού του ποσού. Συνολικά την μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής σου. Αν το επιμερίσουμε τότε παίρνεις με σειρά μεγέθους τα εξής: παίρνεις μυρωδιά από 6 ηπείρους. Επισκέπτεσαι έστω και για λίγες ώρες (13 το ανώτερο) 32 χώρες στον πλανήτη. 49 προορισμούς. Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Αρούμπα, Νέα Ζηλανδία, Μπόρα Μπόρα, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Χονολουλού, Γαλλική Πολυνησία, Σίδνεϊ.

Το MSC Magnifica, όπως ονομάζεται το κρουαζιερόπλοιο, θα κάνει αυτό το μεγάλο ταξίδι διάρκειας 119 ημερών το 2019. Την 5η του Γενάρη θα ξεκινήσει από την Γένοβα και θα γυρίζει τον κόσμο ως τις αρχές Μαΐου μέσες άκρες. Αν εξαιρέσεις τα αναμνηστικά που θα θες να πάρεις από τις χώρες, το κόστος μπορεί να παραμείνει σταθερό. Το Magnifica διαθέτει 11 μπαρ, 4 εστιατόρια, αίθουσα σινεμά, όπου θα έχεις πρόσβαση με κάποιες μάρκες που περιλαμβάνονται στην συνολική τιμή. Επιπλέον, η τιμή προβλέπει και δραστηριότητες στις χώρες-σταθμούς. Αν για παράδειγμα είσαι στην Καραϊβική μπορείς να κάνεις τσάμπα κατάδυση. Αν είσαι στην Αφρική ή την Αυστραλία μπορείς να πας σε κάποιο εθνικό ζωολογικό κήπο.
Μέχρι στιγμής τα εισιτήρια διατίθενται σε κλειστά member’s clubs.