Wednesday, May 10, 2017



1.128 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από 32 χώρες 
στην Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Σε ένα πραγματικά διεθνές γεγονός, αντάξιο των μεγάλων διοργανώσεων του εξωτερικού, αναδείχθηκε η φετινή Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, την οποία επισκέφθηκαν 1.128 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από 32 χώρες. Για τέσσερις ημέρες, από τις 4 έως τις 7 Μαΐου, οι «προβολείς» του κλάδου της γούνας παγκοσμίως στράφηκαν στην Καστοριά και στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο, πέρα από σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της γουνοποιίας από όλο τον κόσμο, μετατράπηκε σε ένα πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι. Στη φετινή Έκθεση, την οποία διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς και η ΔΕΘ-Helexpo, που συνέπραξε για πρώτη φορά στη σημαντική αυτή διοργάνωση, συμμετείχαν 120 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Οι πρωτοπόρες κολεξιόν των εκθετών κέντρισαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, γεγονός που σε πολλές περιπτώσεις είχε και πρακτικό αποτέλεσμα. Τις εντυπώσεις «έκλεψε» το κεντρικό Fashion Show (Gala) της Έκθεσης,  που πραγματοποιήθηκε στο παραδοσιακό περιβάλλον της πλατείας των Αδελφών Εμμανουήλ στο Ντολτσό, όπου παρουσιάστηκαν οι νέες ενδυματολογικές προτάσεις των Ελλήνων γουνοποιών για τον χειμώνα 2017-2018.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης  πραγματοποιήθηκε και το Εργαστήρι Γούνας για νέους σχεδιαστές, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια των εργασιών του, «μυήθηκαν» στην τέχνη της επεξεργασίας γούνας. 


Οι νέοι σχεδιαστές επιδόθηκαν σε γούνινες δημιουργίες, δείχνοντας μεγάλο ενθουσιασμό για το νέο πολυτελές υλικό που τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν.

No comments:

Post a Comment