Saturday, October 22, 2016

MEΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΜΕ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ


Επικεφαλής καλλιτεχνικού προγράμματος σε εκδήλωση αφιερωμένη στο «έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016» στο Κρεμλίνο, στις 24 Οκτωβρίου, θα είναι ο Σάκης Ρουβάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Στρατιωτικού Ιστορικού Ιδρύματος της Ρωσίας, της ομάδας για συνεργασία του Συμβουλίου Συνεργασίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το Κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Γενικός χορηγός της εκδήλωσης, η οποία αναμένεται να είναι ένα από τα πιο λαμπρά γεγονότα του αφιερωματικού έτους, είναι το «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη».

Στην κεντρική σκηνή του κορυφαίου χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων της ρωσικής πρωτεύουσας, θα εμφανιστούν μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, τραγουδιστές και καλλιτέχνες, που αντιπροσωπεύουν την πολιτιστική πολυμορφία των δύο χωρών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00, με την Ανδρική Χορωδία του Πατριαρχείου Μόσχας με το «Παλαιό ρωσικό άσμα» και την πολύ γνωστή Βυζαντινή Χορωδία «Thessalonikeis Umnodei» με τον μαέστρο Ιωάννη Λιάκο.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος το Ακαδημαϊκό Χορευτικό Συγκρότημα «Ιγκόρ Μοϊσέγεβ», με το πρώτο επαγγελματικό χορευτικό συγκρότημα, που ασχολείται με την καλλιτεχνική ερμηνεία και προώθηση του φολκλορικού χορού των λαών του κόσμου, καθώς και οι κορυφαίοι Πόντιοι λυράρηδες, αδερφοί Τσαχουρίδη με τη συνοδεία λαϊκού συγκροτήματος ποντιακών χορών.

Ο Σάκης Ρουβάς θα εμφανιστεί μαζί με διάσημους καλλιτέχνες της ρωσικής και ελληνικής μουσικής: τη διάσημη τραγουδίστρια της Ρωσίας, Ταμάρα Γκβερντσιτέλι, τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Κωνσταντίνο Αργυρό, καθώς και τον τραγουδιστή και ποιητή που συμμετείχε στο πρότζεκτ «Star Factory» Στας Πιέχα.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος επίσης, οι συμπατριώτες μας από τη Μόσχα, ο πιανίστας Νίκος Σαββίδης και η τραγουδίστρια, Ξένια Γεωργιάδη.

Η εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους 6.000 προσκεκλημένους να επικοινωνήσουν με τη δύναμη της κουλτούρα των δύο χωρών. Τα εισιτήρια της εκδήλωσης έχουν διατεθεί δωρεάν.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρωσική Ομοσπονδία, και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Της εκδήλωσης θα προηγηθεί το flashmob στην πλατεία Μανέζναγια, στο οποίο θα συμμετάσχει η νεολαία, και το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη φιλία Ρωσίας - Ελλάδας (ξεκινά στις 16.00).


No comments:

Post a Comment