Sunday, October 30, 2016


Οι πιο περίεργοι φάροι στο κόσμο


Οι πιο περίεργοι φάροι στο κόσμο
Οι φάροι αποτελούν εντυπωσιακά δημιουργήματα του ανθρώπου και πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούνται σήμερα ως τουριστικός προορισμός προσφέροντας στους επισκέπτες ένα όμορφο ταξίδι στο χρόνο.
Βρήκαμε τους πιο εκκεντρικούς και σας τους παρουσιάζουμε:

Φάρος Τουρλίτης, Άνδρος
Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ενετικό κάστρο στην πρωτεύουσα της Άνδρου στην Χώρα. Είναι ο μοναδικός φάρος χτισμένος πάνω σε βράχο μέσα στην θάλασσα. Ο Φάρος «πρωτολειτούργησε την 1η Ιανουαρίου του 1897, καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και αποκαταστάθηκε από δωρεές τη δεκαετία του '90. Σήμερα αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.
Thomas Point Shoal Light , Μέριλαντ ΗΠΑ
Ο φάρος αυτός είναι ένα από τα τελευταία εναπομείναντα δείγματα φάρων που βρίσκονται πάνω σε βιδωτή εξέδρα πάνω στην άμμο. Βρίσκεται στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και είναι στέκει στην ίδια θέση από την πρώτη μέρα λειτουργίας του το 1875.
Φάρος Αγίου Νικολάου, Ουκρανία
Μισός φάρος και μισός παρεκκλήσι ο φάρος αυτός στην Ουκρανία, είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο, προστάτη των ναυτικών. Ο φάρος πέρα από τη ναυτική χρησιμότητά του αποτελεί ένα μνημείο για όλους όσους έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα.
Φάρος Τζέντα, Σαουδική Αραβία 
Αυτό το φουτουριστικό αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα, βρίσκεται σκαρφαλωμένο κατά μήκος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Έχει 436 πόδια ύψος , γεγονός που τον κάνει να διεκδικεί επάξια τον τίτλο του ψηλότερου φάρου στον κόσμο.
Φάρος Στρομπολίκιο, Ιταλία
Ο συγκεκριμένος φάρος μπορεί να μην παρουσιάζει τίποτα ενδιαφέρον από αρχιτεκτονικής άποψης, ωστόσο η τοποθεσία του είναι μοναδική. Ο φάρος βρίσκεται στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου στα Αιολικά νησιά της Ιταλίας. Για να φτάσουν στο φάρο οι επισκέπτες πρέπει να ανεβούν δεκάδες σκαλιά πάνω στο βράχο.


No comments:

Post a Comment