Thursday, October 27, 2016

Ξεκινά την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, η 6η Παγκρήτια Έκθεση
Παρέλαση κρητικών προϊόντων 
στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Οι γεύσεις, η μουσική, ο χορός και ο πολιτισμός της Κρήτης «μετακομίζουν» για ένα επταήμερο στη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, ξεκινά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 6η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση», που θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου.  
Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η δε οργάνωσή της γίνεται από την εταιρεία «Επικοινωνίες Κρήτης». Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η Παγκρήτια Έκθεση θα αναπτυχθεί στο περίπτερο 12 και θα δώσει στους μεν εκθέτες -που θα έρθουν από κάθε γωνιά της Κρήτης- τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, στους δε επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κρητικά είδη, τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται απευθείας από τους παραγωγούς.
Λάδι, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια-αρτοσκευάσματα, μέλι, βασιλικός πολτός, βότανα, γλυκά, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, καλλυντικά, αλόη είναι μερικά από τα προϊόντα που θα παρουσιάσουν εκθέτες από κάθε γωνιά της κρητικής γης.

Επίσης, η  6η Παγκρήτια Έκθεση θα αποτελέσει πεδίο σύσφιξης των εμπορικών σχέσεων Μακεδονίας και Κρήτης. 

No comments:

Post a Comment