Sunday, October 23, 2016

Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πάρλας

Πέθανε σήμερα ο ηθοποιός Χρήστος Πάρλας σε ηλικία 76 ετών.
Ο ηθοποιός που απέφευγε τις συνεντεύξεις, παρέμενε αφοσιωμένος στη δουλειά του
Ο Χρήστος Πάρλας που δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ όπου σύμφωνα με πληροφορίες της κόρης του πέθανε τις πρωινές ώρες από πνευμονική ανεπάρκεια.

Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1936, ο Χρήστος Πάρλας σπούδασε στην Αθήνα (Σχολή Κ. Μωραΐτη) και άρχισε να εργάζεται στο θέατρο ως επαγγελματίας το 1957.

Έξι χρόνια αργότερα άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο, παίζοντας άλλοτε μεγάλους και άλλοτε μικρότερους ρόλους σε κωμωδίες και δράματα. Στη φιλμογραφία του θα βρούμε ταινίες όπως οι «Δέκα μέρες στο Παρίσι», «Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος», «Η μικρή ζητιάνα», «Η βίλα των οργίων», «Ο ουρανοκατέβατος», «Φτωχό μου σπουργιτάκι».

Ακούραστος εργάτης του κινηματογράφου, ο Χρήστος Πάρλας απέφευγε τις συνεντεύξεις και παρέμενε αφοσιωμένος στη δουλειά του. 

Είχε επίσης εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές όπως στην «Εξαφάνιση του Τζον Αβλακιώτη» και στα «Παιδιά της Νιόβης». Απέσπασε το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Παναμά το 1968 για την ταινία «11.43, Αντίο».

Θείος του ήταν ο τενόρος και παλιός ηθοποιός της οπερέτας Τάσος Πάρλας. Είχε παντρευτεί δύο φορές με τις ηθοποιούς Νανά Σκιαδά και Λία Μανουσακη.

Η κηδεία του Χρήστου Πάρλα θα γίνει την Πέμπτη στις 4 το μεσημέρι από τον Ναό Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης.

No comments:

Post a Comment