Friday, October 21, 2016

Ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολταβτσένκο
στο βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία "Ανατόλια"

θα εγκαινιάσει τμήμα βιβλίων ρωσικής λογοτεχνίας

Ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολταβτσένκο, στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα, θα εγκαινιάσει το νέο τμήμα βιβλίων ρωσικής λογοτεχνίας που ξεκινά τη λειτουργία του στο βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης Παιδεία – «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα). Η τελετή εγινε χθες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου, παρουσία εκπροσώπων φορέων, συγγραφέων, ποιητών και λογοτεχνών, από τη Ρωσία και την Ελλάδα. 

Εκτός από τον κυβερνήτη κ. Πολταβτσένκο, που  απηυθύνε χαιρετισμό, εκ μέρους της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης παρεστησαν ο Πρόεδρος της τοπικής Βουλής κ. Μακάροφ και ο Υπουργός Τύπου και Επικοινωνιών της Αγίας Πετρούπολης κ. Σερεζλέφ  και ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόβ.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης  υπογραφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Μαλλιάρης Παιδεία και του Kniznaja lavka pisatelej (Το βιβλιοπωλείο των συγγραφέων) της Αγίας Πετρούπολης και  ακολουθήσε η παρουσίαση τριών βιβλίων: 1) «The candle of Agion Oros (Το κερί του Αγίου Όρους) », από τον Ε.Loukin, 2) «The Anthology of the modern Russian writers (Ανθολογία της σύγχρονης ρωσικής πεζογραφίας»,από τον Ε. Zelinskaja και 3) «Η Ρωσία και το μέτωπο της Θεσσαλονίκης» του Α.Ι. Παύλοβ, από τον Σωκράτη Αγγελίδη.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του τμήματος βιβλίων ρώσικης λογοτεχνίας στο βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης Παιδεία «Ανατόλια» και η συνεργασία με «Το βιβλιοπωλείο των συγγραφέων» της Αγίας Πετρούπολης εντάσσονται στα πλαίσια των δράσεων του έτους φιλίας και πολιτισμού 2016 μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. 


Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη

No comments:

Post a Comment