Tuesday, October 25, 2016

Σώθηκαν τα ρουμπινένια γοβάκια της Ντόροθι

Σώθηκαν τα ρουμπινένια γοβάκια της Ντόροθι

Επιτυχημένη ήταν η εκστρατεία που διοργάνωσε το Μουσείο Σμιθσόνιαν για τη διάσωση των κόκκινων παπουτσιών που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ (Ντόροθι) στην ταινία «Ο Μάγος του Οζ».

Το Μουσείο συγκέντρωσε μέσω Kickstarter τα 300.000 δολάρια που απαιτούνταν για να ξαναβρούν τα γοβάκια το εκθαμβωτικό «ρουμπινί» τους χρώμα, όπως αναφέρει και το hashtag της εκστρατείας (#keepthemruby).

Το ζευγάρι των παπουτσιών που κατασκευάστηκε πριν από 80 χρόνια και λατρεύτηκε μέσα από την ταινία του Βίκτορ Φλέμινγκ του 1939, χρήζει άμεσης επισκευής για να ξαναβρεί την αλλοτινή του λάμψη.
Οι συντηρητές του μουσείου διαμαρτύρονται ότι η γυαλάδα των παπουτσιών έχει χαθεί και το θαμπό τους πλέον χρώμα απέχει μακράν από τη μαγεία και το όνειρο που έπλασε η κλασική ταινία, όταν ένας ανεμοστρόβιλος μετέφερε τη μικρή Ντόροθι στη μαγική χώρα του Οζ.

Τα παπούτσια που φορούσε η Τζούντι Γκάρλαντ στην κλασική ταινία εκτίθενται σχεδόν μόνιμα στο National Museum of American History από το 1979, όταν αποτέλεσαν το αντικείμενο ανώνυμης δωρεάς.
Το Σμιθσόνιαν είχε ήδη απευθυνθεί στη γενναιοδωρία του κόσμου πέρυσι, όταν συγκέντρωσε 719.779 δολάρια διεξάγοντας μια άλλη εκστρατεία συμμετοχικής χρηματοδότησης για την αποκατάσταση της διαστημικής στολής του Νιλ Άρμστρονγκ, η οποία εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ.

No comments:

Post a Comment