Friday, September 2, 2016


Καπάνι Project 

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

@Αγορά Καπάνι / Θεσσαλονίκη


Που και πότε;

Με φόντο το τοπίο της πιο παλιάς Θεσσαλονικιώτικης αγοράς, με τα καταστήματα όλα ανοιχτά -ψαράδικα, μανάβικα, κρεοπωλεία, μπακάλικα, ρουχάδικα-, με το παλιό και το νέο να συναντιούνται σ’ έναν χώρο γεμάτο μνήμη, ιστορίες και ανθρώπινα αποτυπώματα… έρχεται το «Καπάνι Project». Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στο Καπάνι… μέσα από μουσικές, θέατρο δρόμου, παραστάσεις, μαγειρική και δράσεις οι νέοι θα γνωρίσουν την περιοχή και την σημασία της, οι παλιοί θα θυμηθούν και θα νοσταλγήσουν. 

Τι και γιατί;

Το «Καπάνι Project» αποτελεί μια δράση πολιτισμού, πολυμορφική, πολυπρόσωπη, πολυδιάστατη, πρωτοποριακή, φρέσκια και με την προοπτική ενός ωραίου θεσμού για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Γιατί τα ομορφότερα πράγματα συμβαίνουν στις γειτονιές με ιστορικό βάθος, εκείνες που έχουν πολλά να αφηγηθούν. Σε αυτό το ολοήμερο πάρτι μουσικοί, ηθοποιοί, εικαστικοί και άλλοι… θα δώσουν τον δικό τους παλμό, θα μοιραστούν τις μουσικές τους, θα φτιάξουν έναν κόσμο γεμάτο ενέργεια και καινούργιες ιδέες. 
Εμείς κι ο στόχος!

Διατηρώντας τη διαλεκτική σχέση της καλλιτεχνικής έκφρασης με τα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά συμφραζόμενα, η εθελοντική ομάδα του «Καπάνι Project» συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους επαγγελματίες της Αγοράς, σε μία γιορτή που θα δανείζει και θα δανείζεται στοιχεία από τον τόπο που τη φιλοξενεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Στόχος είναι να ξαναγίνει το Καπάνι το κομβικό σημείο της πόλης. Μότο; “Να «δούμε» το μέλλον της Αγοράς. Να γνωρίσουμε το παρελθόν της. Να δούμε πόσο κοντά βρίσκονται καινοτομία και παράδοση, και φυσικά να ταξιδέψουμε την ιδέα μας σε όλες τις παραδοσιακές αγορές της Ελλάδας.” Το συγκεκριμένο project έχει σκοπό να συμβάλλει στην αναζήτηση μίας νέας, σύγχρονης ταυτότητας για το Καπάνι που θα εμπνέεται από γεύσεις, μυρωδιές, χρώματα, αρώματα, παραδόσεις και κοινωνικές πρακτικές. 

Καπάνι Project και γαστρονομική κουλτούρα!

Το πολεοδομικό υπογάστριο της Θεσσαλονίκης είναι οι ανοιχτές αγορές της. Δαιδαλώδεις και μυστηριακές γεμάτες γεύσεις, χρώματα και αρώματα ανατολίτικα και λεβαντίνικα, στεριανά και θαλάσσια. Το Καπάνι είναι η πιο παλιά αγορά και λειτουργεί ως παράδειγμα τοπικής οικονομίας της Θεσσαλονίκης. Συνεπώς το «Καπάνι Project» φιλοδοξεί να ανανεώσει το ενδιαφέρον των νέων για την τοπική κουζίνα και την τοπική επιχειρηματικότητα που δοκιμάζεται. Η συμμετοχή πολλών νέων δημιουργών και ειδικών επί της γαστρονομίας -για τον κοινό αυτό σκοπό- γίνεται σε συνεργασία με τους αυθεντικούς ανθρώπους της αγοράς.*Το αναλυτικό πρόγραμμα του «Καπάνι Project» θα ανακοινωθεί προσεχώς, καθώς άνθρωποι της μουσικής και των παραστατικών τεχνών της πόλης θα εμπλακούν ενεργά διαμορφώνοντας ένα σπουδαίο μωσαϊκό δράσεων για τους επισκέπτες. Info: 
Το «Καπάνι Project» θα φιλοξενηθεί στις παράλληλες δράσεις των φετινών «Δημητρίων» και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: 
Βρείτε μας στο: Pr Communication 
“Καπάνι Project”

Ελένη Σκάρπου
6946655278

1 comment:

  1. Download English Songs | Hollywood Music Album –Music Butter : Download Mp3 songs from the unique and wide collection of English Songs at Musicbutter.com. Also download your favorite Hollywood movie and album songs.

    ReplyDelete