Wednesday, September 14, 2016

Πάνω από 12.500 στο 'ομάλ’ για Γκίνες – Τι λέει για το ρεκόρ ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης

  • Ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, και ο αδερφός του Ματθαίος, στη σκηνή της ΔΕΘ κατά τη διάρκεια της συναυλίας που προηγήθηκε του ομάλ' (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)
Για δάκρυα χαράς και συγκίνησης, και για συναισθήματα ανείπωτης ευτυχίας που τον διακατέχουν, έκανε λόγο στο pontos-news.gr ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, μετά την ανεπανάληπτη βραδιά ποντιακής ψυχής και έκφρασης που έζησε το βράδυ της Τρίτης η Θεσσαλονίκη. Όπως είπε, αν και από μικροφώνου ανακοίνωσε ότι αυτοί που χόρεψαν ομάλ’ γύρω από τις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου ήταν περίπου 12.500, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, και ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος.
Κ. Τσαχουρίδης: Οι συμμετέχοντες στο χορό ξεπέρασαν τις 12.500!
Κάποια επίσημα καταγραφή δεν έχει γίνει ακόμα, ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς ο αριθμός των χορευτών, ωστόσο, κατά τον Κωνσταντίνο Τσαχουρίδη, φαίνεται ότι ξεπερνάει αρκετά τους 12.500. «Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τώρα συνειδητοποιώ κι εγώ τι έγινε χθες το βράδυ. Όταν είδα τα στοιχεία της ΔΕΘ… Τρόμαξα!», λέει χαρακτηριστικά.

Μετά τη συναυλία, ο κόσμός βγήκε στους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ με στόχο το ρεκόρ! (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)
Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, από τις 19:00 και μετά στην έκθεση κόπηκαν 22.000 εισιτήρια. «Μέχρι στιγμής, επίσημα η μεγαλύτερη συμμετοχή σε παραδοσιακό χορό, γενικά, φτάνει τα 5.614 άτομα. Χθες καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα ρεκόρ συμμετοχής σε παραδοσιακό χορό», υπογραμμίζει ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης.
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης βλέπει τη χθεσινή βραδιά κυρίως ως ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, και δίνει μικρότερη βαρύτητα στο αν τελικά η προσπάθεια θα μπει στο παγκόσμιο βιβλίο των ρεκόρ.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών έδωσαν το παρών στο κάλεσμα των αδερφών Τσαχουρίδη (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)
«Αυτό που εισέπραξα από τον κόσμο ήταν ότι όλοι τους, Πόντιοι και μη, ήθελαν να κερδίσουν ένα προσωπικό τους στοίχημα. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν κάναμε κάτι διαφορετικό από τον υπόλοιπο κόσμο. Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε την ποντιακή μούσα, τη μέθεξη, στον κάθε έναν. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο ομάλ’, αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος χορός», εξηγεί.
Κ. Τσαχουρίδης: Έχω πει επανειλημμένα ότι θέλαμε να δείξουμε ότι εμείς οι Πόντιοι είμαστε εδώ και ζωντανοί.
Σε ό,τι αφορά το αν τελικά η προσπάθεια έκανε όντως Γκίνες ή όχι, ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης λέει ότι θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή, αφού η διαδικασία θα χρειαστεί κάποιους μήνες. «Αφού ολοκληρωθεί η 81η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ετοιμαστεί και θα σταλεί όλο το οπτικοακουστικό υλικό στην Αμερική. Δεν νομίζω η απάντηση να μας δοθεί σε λιγότερους από 4 έως 6 μήνες. Εμείς είμαστε χαρούμενοι και μόνο που δημιουργήθηκε στα ρεκόρ Γκίνες η κατηγορία pontic dance. Παλέψαμε γι’ αυτό περίπου έξι μήνες», καταλήγει.
Ρωμανός Κοντογιαννίδης

No comments:

Post a Comment