Sunday, July 10, 2016

Τι συμβαίνει όταν ουρεί 

κάποιος μέσα στην πισίνα;

POOL

Εκτύπωση
Από όταν ήμασταν μικροί μας έλεγαν πάντα, ότι δεν κάνει να ουρήσουμε μέσα στην πισίνα. Υπήρχε, μάλιστα, αυτός ο αστικός μύθος ότι αν κάποιος το κάνει, το νερό γύρω του θα γίνει μπλε σκούρο και όλοι θα το καταλάβουν.
Παρ΄ολ' αυτά, λίγοι ακολουθούν αυτές τις βασικές οδηγίες υγιεινής. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αμερική, το 1/5 των κολυμβητών στις πισίνες παραδέχτηκε ότι έχει ουρήσει μέσα στην πισίνα.
Πέρα από το γεγονός ότι είναι αρκετά αηδιαστικό να ουρεί κάποιος δίπλα σου μέσα σε μία πισίνα (στην θάλασσα είναι άλλο πράγμα), είναι και κακό για την υγεία. Τα οξέα που βρίσκονται στα ούρα, όταν αναμειχθούν με το χλώρια που υπάρχει στις πισίνες, δημιουργούν έναν κακό συνδυασμό.
Μπορεί το χλώριο να βρίσκεται στην πισίνα για να «σκοτώνει» βακτήρια και μικροοργανισμούς όπως είναι το E. Coli, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει και δικούς του μικροοργανισμούς. 
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Ozy, επιστήμονες από την Αμερική και την Κίνα, ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βρουν για ποιο λόγο το νερό της πισίνας είχε μέσα δύο ουσίες, το χλωριούχο κυάνιο και την τριχλωραμίνη. Εκεί που κατέληξαν είναι ότι αυτές οι δύο ουσίες προέρχονταν από τα ούρα. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι το χλωριούχο κυάνιο έχει χρησιμοποιηθεί, σε μεγαλύτερες δόσεις, στον χημικό πόλεμο και η τριχλωραμίνη, επηρεάζει τους πνεύμονες και ερεθίζει το δέρμα. 

No comments:

Post a Comment