Friday, October 18, 2013

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΙΣΣΟΝΙ


Ανοιχτά των ακτών της Βενεζουέλας εντοπίστηκαν οι σοροί τουΙταλού σχεδιαστή Vittorio Missoni, της συζύγου του, Maurizia Castiglioni, καθώς και των δύο φίλων τους, Guido Foresti και Elda Scalvenzi, οι οποίοι αγνοούνταν εννέα ολόκληρους μήνες. Το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, τον Ιανουάριο του 2013, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του θερέτρου Los Roques με προορισμό την πρωτεύουσα του Καράκας. Αγνοείται ο κυβερνήτης, Germán Marchant.
Το μικρό αεροσκάφος εντοπίστηκε τον Ιούνιο από ένα αμερικανικό ωκεανογραφικό πλοίο με εξειδικευμένο εξοπλισμό, ενώ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Messaggero», οι σοροί, οι οποίοι προφανώς ήταν δεμένοι με τις ζώνες, βρέθηκαν από διασωστικό κλιμάκιο των ιταλικών Αρχών. Αυτήν τη στιγμή γίνονται προσπάθειες να ανελκυστεί το αεροπλάνο από το βυθό του ωκεανού ώστε να διαπιστωθεί η αιτία της συντριβής.
Ο 58χρονος Missoni ήταν γιος του Ottavio Missoni, ο οποίος κατάφερε το μικρό κατάστημα πλεκτών που άνοιξε στην Ιταλία το 1953 να το μετατρέψει σε έναν εξαιρετικά επιτυχημένο οίκο μόδας.
Ο Ottavio Missoni πέθανε τον Μάιο, σε ηλικία 92 ετών, πριν βρεθεί η σορός του γιου του. Σήμερα, την παράδοση της οικογένειας συνεχίζουν τα δύο αδέρφια του Vittorio,  ο Luca που είναι υπεύθυνος δημιουργικού και η Angela που είναι σχεδιάστρια.

No comments:

Post a Comment