Wednesday, October 2, 2013

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ



Δεκαπέντε χρόνια διοργανώσεων "μετρά" ήδη το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και παντομίμας του Κιλκίς που ξεκίνησε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Οκτωβρίου.

Επί 15 μέρες η πόλη ντύνεται... "κούκλα" και φιλοξενεί 21 θιάσους από πολλές χώρες (από την Ισπανία και την Πορτογαλία ως τη Νότια Κορέα και τη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ιταλία), 23 έργα, ένα διεθνές εργαστήριο κοινωνικού θεάτρου για εφήβους, τρία σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, ένα σεμινάριο για κουκλοπαίκτες, δώδεκα εργαστήρια στα δημοτικά σχολεία του Κιλκίς, δέκα εργαστήρια στα γυμνάσια και λύκεια του Κιλκίς, μιαημερίδα για το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση και 19 ομιλητές...

Καλλιτέχνες, κουκλοπαίκτες και θίασοι από τηνΙσπανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Ν. Κορέα, την Σλοβενία, την Ιταλία και την Ελλάδα θα παίξουν στην πόλη του Κιλκίς και καλλιτέχνες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, την Ισπανία, τηνΕλλάδα θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια και μαθήματα σε εκπαιδευτικούς και νέους κουκλοπαίκτες.

Η 5η Συνάντηση Ελλήνων κουκλοπαικτών θα πραγματοποιηθεί από την ερχόμενη Πέμπτη 3 ως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της οποίας κουκλοπαίκτες και καλλιτέχνες σωματικού θεάτρου που εστιάζουν στο θέατρο αντικείμενων από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν τη δουλειά τους, συναντιούνται καλλιτεχνικά και δημιουργικά συνυπάρχουν και ανταλλάσσουν γνώσεις και τεχνικές, ενώ παρακολουθούν και σημαντικά σεμινάρια για την τέχνη τους.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει το 6ο Εργαστήριο για το κοινωνικό θέατρο (από 30 Σεπτεμβρίου ως και τις 6 Οκτωβρίου), στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, με θέμα "Ίλιγγος στο πέρασμα προς τον κόσμο της εργασίας".

Η Ημερίδα για το κοινωνικό θέατρο, που αυτή τη χρονιά θα προτείνει δρώμενα και εμπειρίες σχετικά με την χρήση και εφαρμογή του θεάτρου και του κουκλοθεάτρου στην εκπαίδευση, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το Α.Π.Θ., το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανελλήνιο δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση. Θα παρουσιαστούν προγράμματα και εφαρμογές του σχολείου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς είναι αδελφοποιημένο και συνεργάζεται με διάφορα φεστιβάλ στο εξωτερικό (Ισπανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Πορτογαλία, Νότια Κορέα, Νότια Αφρική, Ουγγαρία, Τουρκία, Σερβία, Βέλγιο και Ιταλία).

Χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή ασκεί από το 1999 (έναρξη της διοργάνωσης) ο Ισπανός Χουάνχο Κορράλες

No comments:

Post a Comment