Sunday, October 13, 2013

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


Μετά από οκτώ επιτυχημένες διοργανώσεις στην Αθήνα, το IMIC πραγματοποιείται για πρώτη χρονιά στην περιφέρεια με την ευκαιρία της πρωτοβουλίας του δήμου Θήρας να ανακηρύξει το 2013 «Ετος Γαστρονομίας Σαντορίνης».
Συγκεκριμένα, το 9ο συνέδριο με τίτλο «Τουρισμός και Γαστρονομία: Το επόμενο βήμα», θα πραγματοποιηθεί 17 – 18 Οκτωβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Πέτρος Μ. Νομικός» στη Σαντορίνη και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του δήμου Θήρας και του ΣΕΤΕ.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, στόχος του οποίου είναι μια συνάντηση «σύνθεσης και συγκομιδής», θα αναλυθεί το γεγονός ότι ο γαστρονομικός τουρισμός μιας περιοχής δεν είναι υπόθεση μόνο των εστιατορίων και τυχόν εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων αλλά αφορά το σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων και το σύνολο του κλάδου τροφίμων, ποτών και των άλλων συναφών υπηρεσιών. Επίσης, είναι και υπόθεση των κατοίκων της περιοχής, που θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια και να κατανοήσουν ότι το όφελος που προκύπτει αφορά συνολικά τον προορισμό.
Μεγάλη επιτυχία ήδη στην πορεία της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή ως κεντρικού ομιλητή του Αμερικανού Erik Wolf, Executive Director του World Food Travel Association, πρoσώπου που θεωρείται αυθεντία διεθνώς σε θέματα γαστρονομικού τουρισμού.
Στο πλαίσιο του IMIC 2013 θα πραγματοποιηθεί επίσης ένα εντατικό σεμινάριο από το δρα Δημήτρη Κούτουλα, για την ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού με τίτλο «Culinary Tourism Bootcamp».

No comments:

Post a Comment