Wednesday, October 16, 2013

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ



10Ο ΠΕΡΑΣΜΑ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ
(Περιβαλλοντική εκδήλωση)

    Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 10ο Πέρασμα Δραγουντέλι στη Σιθωνία, που θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 και διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Σιθωνίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» υπό την αιγίδα του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής.
   Πρόκειται για μια περιβαλλοντική εκδήλωση που  αποτελεί πλέον θεσμό για τη Σιθωνία και κάθε χρόνο φιλοξενεί εκατοντάδες κόσμου από τη Βόρεια Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση ακολουθώντας μια από τις έξι περιπατητικές διαδρομές ή διασχίζοντας το δάσος  με τα άλογα ή τα ποδήλατά τους, έρχονται σε επαφή με τη φύση, γνωρίζουν τις καλά κρυμμένες ομορφιές του ορεινού όγκου της χερσονήσου της Σιθωνίας και γυμνάζουν το σώμα τους ψυχαγωγούμενοι.
Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε: « Η εκδήλωση Πέρασμα Δραγουντέλι, που εδώ και δέκα χρόνια διοργανώνεται με επιτυχία από τους τοπικούς φορείς Πολιτισμού, με την αρωγή του Δήμου Σιθωνίας, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις της περιοχής μας. Η Σιθωνία είναι ένας τόπος ευλογημένος και ισόρροπα αναπτυσσόμενος. Δημιουργούμε θεσμούς για να προβάλλουμε την ιστορία, τον πολιτισμό, τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας και για να επιβραβεύσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα που τους διατηρεί και τους αναδεικνύει».
  Στο 10ο Πέρασμα Δραγουντέλι θα υπάρχουν έξι (6) περιπατητικές διαδρομές, μία (1) ποδηλατική και μία (1) για άλογα.
Σε όλες τις διαδρομές θα υπάρχουν συγκεκριμένες στάσεις ανεφοδιασμού που επισημαίνονται στο χάρτη.

Οι διαδρομές  θα καλύπτονται ιατρικά από ασθενοφόρα και γιατρούς με φαρμακευτικό υλικό. Συνιστάται πάντως η προσοχή σε άτομα που έχουν προβλήματα υγείας καθώς και σε  όσους είναι αλλεργικοί στο τσίμπημα μελισσών ή άλλων εντόμων.

Θα υπάρχουν  αυτοκίνητα άμεσης επέμβασης. Οι συμμετέχοντες μπορούν να τηλεφωνούν για οποιοδήποτε πρόβλημα στα κάτωθι τηλέφωνα:
-Αντιδήμαρχος κ. Ψηλογιάννης Γεώργιος: 6973 399095 
-Πολιτιστικός Σύλλογος Παρθενών: 6942 038097, 6944 382200, 6945 801352.
Στο τέλος των διαδρομών, γύρω στις 13.00 μ.μ, με επίκεντρο την πλατεία του Παρθενώνα (στον οποίο καταλήγουν όλες οι διαδρομές) θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με κέρασμα για  τους συμμετέχοντες.

No comments:

Post a Comment