Thursday, October 3, 2013

10-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ



Από τις 10 έως και τις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η φετινή, 25η κατά σειρά Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Συνολικά έξι ομάδες της Λέσβου θα παρευρεθούν εκείνο το διάστημα στη Σύρο, το νησί που θα φιλοξενήσει φέτος τη Συνάντηση, ενώ στο σύνολό τους οι θίασοι που θα λάβουν μέρος, θα είναι 28, με τη φετινή χρονιά να έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε προηγούμενη.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερεις χώρους που παραχώρησε ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, το θέατρο «Απόλλων», το κινηματοθέατρο «Παλλάς», την αίθουσα «Κ. Τουλούπης» του σχολικού συγκροτήματος «Μάννα» και την Πινακοθήκη Κυκλάδων.
Οι παραστάσεις θα συνδυασθούν με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια θεατρικής παιδείας, εκθέσεις, συναυλίες, δρώμενα κ.ά., σημαντικό μέρος των οποίων έχει σκοπό να αναδείξει και να προβάλει την Ερμούπολη ως χώρο πολιτισμού.
Η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου χρηματοδοτείται και φέτος από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της οποίας αποτελεί κύρια θεσμική δράση.
Τοπικά, πέραν του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης που τη φιλοξενεί, τη στηρίζουν ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και οι θεατρικές ομάδες της Σύρου, με όλο το ανθρώπινο δυναμικό τους στη διάθεση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, έτσι ώστε η Σύρος να παρουσιάσει μια άρτια οργανωμένη Συνάντηση και για τις φιλοξενούμενες ομάδες, αλλά κυρίως για το κοινό της Σύρου.
Αναμένεται ότι κατά το δεκαήμερο της Συνάντησης θα επισκεφθούν τη Σύρο περισσότερα από 500 άτομα από 17 νησιά του Αιγαίου που, μαζί με τους κατοίκους της Σύρου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις με σημαντικά έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, όλες δωρεάν.
Οι θεατρικές ομάδες της Λέσβου θα εμφανιστούν ως εξής: Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, η Πειραματική Σκηνή του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η Ανάπτυξη» θα παρουσιάσει την παράσταση «Μητριά Πατρίδα». Θα ακολουθήσει, στις 10:30 το βράδυ από το ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος», η «Σκιά του έρωτα».
Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα θα ανοίξει η Θεατρική Σκηνή των «Παραλόγων» με το έργο «Λεύτερο ζευγάρι» και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου θα παρουσιάσει την παράσταση «Οι Ηλίθιοι». Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, ο ΕΘΟ Καλλονής θα παρουσιάσει την παράσταση «Το έκτο πάτωμα», ενώ στις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας, η Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Οι Άστεγοι» θα παρουσιάσει το «Αυγό».

No comments:

Post a Comment