Wednesday, November 4, 2009

ΦΛΩΡΑ ΧΡΥΣΟΥ ΑΠΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ




Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής το 4ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Τραγουδιού Κοζάνης "Νικόλας Άσιμος". Στην κατάμεστη Αίθουσα Τέχνης οι διαγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αφήνοντας κοινό και ακροατές του Ράδιο Θεσσαλονίκη (μετεδιδε ζωντανά σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα) ενθουσιασμένους.

Ακόμη πιο ψηλά
Το φεστιβάλ και αυτή τη χρονιά ανέβηκε ένα σκαλοπάτι προς την καταξίωση και την καθιέρωσή του ως ένα πανελλαδικό πολιτιστικό γεγονός, με ποιοτικά τραγούδια, καλή οργάνωση, συγκροτήματα ικανοποιημένα από τη φιλοξενία και κριτές άξιους να διαχειριστούν με τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους το δύσκολο έργο των βραβείων.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με το «Εγώ με τις ιδέες μου» του Νικόλα Άσιμου, ενώ αμέσως μετά οι παρουσιαστές . Γιώργος Τούνας και Άκης Σακισλόγλου έδωσαν το λόγο στην αντιδήμαρχο πολιτισμού Κοζάνης, κα Μπουμπόναρη Νικολέττα η οποία αναφέρθηκε στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τη ΔΕΠΑΚΠΚ για να είναι το φεστιβάλ άρτια οργανωμένο και ακόμη το πόσο μεγάλη σημασία έχει να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις για τους νέους και τη μουσική. Στη συνέχεια ο αδερφός του Νικόλα Άσιμου, Δημήτρης παρότρυνε τους νέους να ακολουθήσουν τα μουσικά μονοπάτια που περπάτησε ο Άσιμος (να γίνει φανός για τους νέους δημιουργούς όπως είπε) και ευχήθηκε στο φεστιβάλ κάθε επιτυχία.
Μετά τους χαιρετισμούς ακουστήκαν όλα τα τραγούδια του διαγωνισμού, με το κοινό να συμμετέχει ενεργά και να χειροκροτεί όλα τα συγκροτήματα.


Οι νικητές
Σαντορίνη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Μετά το τελευταίο τραγούδι η καλλιτεχνική επιτροπή έδωσε τα αποτελέσματα στους διοργανωτές . Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στη Χρυσού Φλώρα από τη Σαντορίνη με το τραγούδι «Μάντης» με έπαθλο 1500 ευρώ, το δεύτερο βραβείο απέσπασε ο Παναγιώτης Μπούσαλης με το «Χαρούμενο Τραγούδι» από Αθήνα με έπαθλο 1000 ευρώ ενώ το τρίτο βραβείο πήγε στο συγκρότημα Κόλλα Πέντε με το τραγούδι «Ξεκινάμε» από την Θεσσαλονίκη με έπαθλο 500 ευρώ.

Καλλιτεχνική Επιτροπή
Την Καλλιτεχνική επιτροπή, αποτέλεσαν οι: Μάτσικας Κωνσταντίνος (μουσικός-δημοσιογράφος), Λώλας Θανάσης (μουσικός παραγωγός, Smile records), Πανίδης Ζάχος (μουσικός παραγωγός, Ραδιο θεσσαλονίκη), Τζούκας Γιώργος (διευθυντής δημοτικού ωδείου Κοζάνης) και Γελασάκης Μιχάλης (αρχισυντάκτης περιοδικό Δίφωνο)


Τέλος τα βραβεία και τα αναμνηστικά έδωσαν στα συγκροτήματα οι παρισταμενοι, κ. Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης, κα Μπουμπόναρη, αντιδήμαρχος Κοζάνης, κ. Κουκουλόπουλος, η βουλευτής Κοζάνης, κα Βρυζίδου, Δήμαρχος Μουρικίου και ο κ. Γελαδάρης, πρόεδρος φιλαρμονικής μπάντας Δήμου Κοζάνης. Το φεστιβάλ έκλεισε με όλα τα συγκροτήματα μαζί να τραγουδάνε επι σκηνής τον «Μπαγάσα» και να δίνουν ραντεβού για το 5ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Τραγουδιού Κοζάνης το 2010.

No comments:

Post a Comment