Thursday, November 19, 2009

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*65 χρονια μετα τον β’ Παγκοσμιο Πολεμο και την επιτυχια της Τhe white cliffs of dover η Vera Lynn πηγε προσφατα στο Νο 1 της Αγγλιας με το τελευταιο της αλμπουμ.Μια ακομα τεραστια επιτυχια της ηταν το We’ll meet again,που ηχογραφησε για πρωτη φορα τον Σεπτεμβριο 1939.
*Όλα τα εμβατηρια είναι γραμμενα σε χρονο δυο τεταρτων,ενώ ο χορος βαλς είναι παντα σε χρονο τριων τεταρτων.
*Το συστημα μουσικης γραφης ,που χρησιμοποιειται σημερα ,ολοκληρωθηκε γυρω στο 1200 μΧ.
*Luiz Bonfa(1922-2001),Βραζιλιανος κιθαριστας και συνθετης,εγραψε την αθανατη Samba de Orfeu.Η πιο διασημη μελωδια του είναι Manha de carnaval ( A day in the life of a fool).Συνεργαστηκε με τους Quincy Jones,George Benson,Stan Getz,Frank Sinatra.Ο Elvis Presley ηχογραφησε την συνθεση του Almost in love το 1968.
*Με 6,5 ευρω η εισοδος στους κινηματογραφους STER της Θεσσαλονικης,κάθε Τριτη.
*Πιανο δεν παιζει ο Dooley Wilson στην ταινια του 1942 «Καζαμπλανκα».Τον ντουμπλαρει στο πιανο ο Elliot J. Carpenter.
*Στο φιλμ του 1955 «Κισμετ» υπαρχει ένα τραγουδι με τιτλο Rahad lakum .Το ερμηνευουν οι Howard Keel- Dolores Gray.Αναφερεται σε ένα ειδος λουκουμιου.
*Στο τραγουδι Bewitched,bothered and bewildered χρησιμοποιειται από τον στιχουργο η τεχνικη της παρηχησης,alliteration(επαναληψη του ιδιου συμφωνου η συλλαβης,ιδιως στην αρχη).
*Μονο στην ταινια του 1954 Deep in my heart ο Gene Kelly χορευει και τραγουδα με τον αδελφο του Fred Kelly.Το τραγουδι τιτλοφορειται I love to go swimmin’ with wimmen.
*Aupres de ma blonde είναι συνθεση του 1704 και το Alouette του 1879.

No comments:

Post a Comment