Monday, November 9, 2009

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Είδαμε 170 ταινίες.
Επιλέξαμε 35 για να διαγωνιστούν.
Απονείμαμε 8 βραβεία.
Ζητήσαμε 1 από το Αθηναϊκό κοινό.
Τώρα ερχόμαστε στη Θεσσαλονίκη να σας παρουσιάσουμε τα 9 καλύτερα ντοκιμαντέρ του 2009.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών υποδέχθηκε στην Αθήνα τους φίλους του, φέτος τον Οκτώβριο, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και στο Μουσείο Μπενάκη. Σε πέντε ημέρες προβλήθηκαν ταινίες από διάφορα επιστημονικά πεδία και βραβεύτηκαν οι καλύτερες συμμετοχές από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή του φεστιβάλ και από το κοινό.

Μετά από τέσσερις συνεχείς χρονιές επιτυχημένης παρουσίας στην Αθήνα κι αφού κατάφερε να γίνει πια θεσμός στην πόλη , ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τρεις ημέρες για να παρουσιάσει τις καλύτερες ταινίες του φετινού φεστιβάλ.

Το CAID παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών. Ένα φεστιβάλ που συνδυάζει την τέχνη του κινηματογράφου και την επιστημονική γνώση. Ένα φεστιβάλ μέσα από το οποίο φτάνουν σε όλους με τον πιο άμεσο τρόπο τα αποτελέσματα των πιο σύγχρονων ερευνών. Ένα φεστιβάλ αναγνωρισμένο παγκοσμίως, όπου συγκεντρώνονται κορυφαίες παραγωγές ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο καλύπτοντας από την αστρονομία και τη βιολογία μέχρι τις νευροεπιστήμες και το περιβάλλον.

Ακριβώς μετά το τέλος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου, στο Ολύμπιον, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, από τις 19.00 μέχρι τις 23.00 το φεστιβάλ, επιτέλους, ανοίγει τις πόρτες του στη Θεσσαλονίκη.

Ελεύθερη είσοδος
Πληροφορίες 210 8945945
http://isffa.blogspot.com
www.caid.gr/isffa
caidbase@otenet.gr


Διοργάνωση
CAID
Υπό την αιγίδα
Υπουργείο Πολιτισμού

No comments:

Post a Comment