Thursday, November 19, 2009

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*76 δισκογραφικες φερεται να λειτουργουν στην Ελλαδα.Πολλες απ αυτές είναι μονο καταστηματα δισκων,υπολειτουργουν η δεν λειτουργουν.
*Στο νέο,5 αστερων ξενοδοχειο της Θεσσαλονικης «Εξελσιορ» κατελυσει ο υπουργος πολιτισμου Παυλος Γερουλανος,καλεσμενος του φεστιβαλ κινηματογραφου.
*Φιλιππος Πλιατσικας από Παρασκευη 20 Νοεμβριου και κάθε Παρασκευη και Σαββατο στο «Φιξ» Θεσσαλονικης.Μαζι του οι Mc Yinka,Αλκη,Βερονικα.
*Στο κρουαζιεροπλοιο της ταινιας «2012» ο τραγουδιστης ερμηνευει την προφητικη συνθεση It ain’t the end of the world.Στο ιδιο φιλμ ακουγεται το Μινουετο απο το Κουαρτετο Εγχορδων του Μποκερινι σε μι ματζορε,εργο 11,νο 5.
*Ιαματικα νερα 37 βαθμων στα λουτρα Ποζαρ που βρισκονται στο Λουτρακι Αριδαιας.Εκει σας συστηνουμε το Hotel Athina.
*Antonio Carlos Brasileiro de Almeida Jobim είναι το πληρες ονοματεπωνυμο του Antonio Carlos Jobim.Συνθετης,ενορχηστρωτης,τραγουδιστης,πιανιστας-κιθαριστας(1927-1994) είναι από τους κυριους δημιουργους της μποσσα νοβα.Συνεργαστηκε,μεταξυ αλλων, με τους Φρανκ Σινατρα,Αστρυντ Τζιλμπερτο,Σερτζιο Μεντεζ.Επηρεαστηκε από τον Κλωντ Ντεμπυσσυ και την τζαζ.Μαζι με τον στιχουργο-διπλωματη Vinicius de Moraes εγραψαν τρια τραγουδια για την εξαιρετικη ταινια του 1959 «Ορφεο Νεγκρο» A felicidade,Frevo,O nosso amor.Το 1963 συνεθεσε το αθανατο The girl from Ipanema.Το διεθνες αεροδρομιο του Ριο ντε Τζανειρο φερει το ονομα του.
*Rene Bloch,παιζει σαξοφωνο στον δισκο του Johnny Otis «Harlem nocturne».Κινηθηκε σε ρυθμους Latin,mambo,pachanga,cha cha cha,Afro blues.

No comments:

Post a Comment