Thursday, November 12, 2009

ΑΝΙ ΛΕΝΟΞ-ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 2009

ΒΕΡΟΛΙΝΟ-

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Ανι Λένοξ τιμήθηκε την Τετάρτη με τον τίτλο «Γυναίκα της Ειρήνης 2009» για τον αγώνα της κατά του AIDS στη νότια Αφρική. Την τιμή επιφύλαξαν στην Ανι Λένοξ οι βραβευθέντες με Νόμπελ Ειρήνης, στο πλαίσιο συνόδου τους στη γερμανική πρωτεύουσα.
Η τραγουδίστρια του πολύ γνωστού κατά τη δεκαετία του '80 ντουέτου Eurythmics εγκαινίασε την άνοιξη του 2007 την πρωτοβουλία SING, προσκαλώντας 23 τραγουδίστριες να ηχογραφήσουν έναν δίσκο.
Τα χρήματα από αυτό το δίσκο χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά φαρμάκων, την παροχή ενημέρωσης και την προστασία των γυναικών και των παιδιών στη νότια Αφρική κατά του AIDS. Η Λένοξ με ένα μπλουζάκι στο οποίο αναγραφόταν «HIV Positive» (Θετική στον ιό HIV) παρέλαβε το βραβείο από τον Νοτιοαφρικανό Νομπελίστα Ειρήνης Φρεντερίκ ντε Κλερκ.Η Σκωτσέζα τραγουδίστρια εξέφρασε τη βαθιά της ευγνωμοσύνη και την ταπεινότητα με την οποία δέχεται τη διάκριση αυτή, την οποία αφιέρωσε σε «όλες τις γυναίκες που εργάζονται στον κόσμο για να μειώσουν τις καταστροφές αυτής της πανδημίας».«Παίρνω αυτό το βραβείο εκ μέρους τους, αυτές το αξίζουν πραγματικά» δήλωσε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της γερμανικής πρωτεύουσας, όπου ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η διήμερη σύνοδος των τιμηθέντων με Νόμπελ Ειρήνης.

No comments:

Post a Comment