Tuesday, November 10, 2009

ΤΡΙΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

*Η ρασπα εγινε χορος της μοδας στην Ελλαδα όταν ειδαμε να την χορευουν στην ταινια του 1947 Fiesta με υποκρουση το Mexican Hat Dance.
*Xavier Cugat(1900-1990),βιολιστης,μαεστρος,συνθετης και σκιτσογραφος στους Los Angeles Times.Γεννηθηκε και πεθανε στην Βαρκελωνη.
*Bewitched,συνθεση του 1941,ηταν η μεγαλη επιτυχια του 1950,με οκτω εκτελεσεις στο χιτ παραιηντ.
*Nancy (with the laughing face) γραφτηκε για την τετραχρονη τοτε κορη του Frank Sinatra,η οποια γεννηθηκε στις 8 Ιουνιου 1940.Ηταν το το πρωτο παιδι του Frank και της Nancy Sinatra.
*My heart cries for you,τραγουδι του 1950 που λεγεται ότι αποτελει διασκευη γαλλικης μελωδιας του 18ου αιωνα,γνωστης ως Chanson de Marie Antoinette.
*Sous le ciel de Paris,σε μουσικη Hubert Giraud,ηταν επιτυχια των Yves Montand,Edith Piaf,Juliette Greco το 1951.
*Σε δημοψηφισμα του περιοδικου Billboard ,μεταξυ των ντισκ τζοκευ του ραδιοφωνου,το Tenderly αναδειχθηκε ως το Νο 2 καλυτερο τραγουδι ολων των εποχων.
*Μολονοτι αναφερεται στην Valencia,η συνθεση του 1925 είναι γαλλικη,από τον Ισπανο συνθετη που εκανε καριερα στην Γαλλια, Jose Padilla.
*Πρωτα ηταν επιτυχια του Νινο Φερρερ στην Γαλλια με τιτλο C’est irreparable.Μετα ως Un anno d’amore το τραγουδησε στην Ιταλια η Mina και τελος με στιχους του σκηνοθετη Αλμοδοβαρ το απεδωσε στα ισπανικα στο φιλμ «Ψηλα τακουνια» η Luz Casal με τιτλο Un ano de amor.
*Old cape cod,επιτυχια το 1957 της Patti Page,αναφερεται στην μακρια αμμωδη χερσονησο στη ΝΑ Μασσαχουσετη,αναμεσα στο Cape Cod Bay και τον Ατλαντικο.

No comments:

Post a Comment